Dudálás kapuban?
A KRESZ előírja, hogy városon belül, forgalomban tilos dudálni, hacsak az nem egy balesetveszély elkerülésének érdekében történik.
Azonban van egy szerviz a szomszéd város egyik részében, ahol úgy lehet csak bemenni, ha dudálok. Munka miatt sokat járok hozzájuk, és aggaszt a dolog. A dolgozók mondták, hogy nincs náluk általában a telefon, ezért dudáljak, és ki is van írva a kapura nagy betűkkel, hogy " A behajtáshoz Dudáljon!" egy nagy duda ikonnal. Van ott két másik szerviz, amelyekből az egyik ugyanígy működik, és - elmondásuk szerint - a szomszédságot egyáltalán nem zavarja. Jóban vannak egymással. Előreláthatólag gyakran kell oda járnom idén, és aggódom, hogy mi van, ha egy rendőr fog motoszkálni arra, aki megbüntet, mert dudáltam. Hivatkozhatok a szerviz táblájára, hogy rákényszerítettek a dudálásra, és én csak tettem, amit kértek, vagy szemrebbenés nélkül kapom majd a csekket?
És boldog új évet!
Köszönöm a válaszokat! Mondjuk meg kell hagyni, hogy amennyien ordító gombnak használják a dudát büntetlenül, úgy valószínűleg ez sem fog zavarni senkit. Legfeljebb egy ejnyebejnyét kapnék érte.
#3 Akkor mondhatod is neki, hogy "Teljesen beléd estem." :D
#13 Ez igaz. anno mikor kezdő motoros voltam, nem tudtam élesen fordulni, aztán egy tapasztalt motoros elmondta nekem a trükköt. Bele kell nézni a kanyarba. Nem tudom, hogy csak nekem maradt ki az oktatásból anno ez a dolog, vagy nem tanítják, esetleg csak régen nem tanították. Bár azért az túlzásnak tartom, hogy egy kis balra nézéstől lecsússz az árokba, de igaz, hogy egy nehéz, sisakos fej képes elmozdítani a motort.
Csak hogy a kérdésre is válaszolja. Soha életemben nem találkoztam olyan emberrel, akit dudálás miatt büntettek volna meg (pedig néha nem ártana). Történeteket hallottam már, de személyesen tapasztaltam olyat, hogy a rendőr orra előtt trombitázott egymásnak két marha, és egy villantást sem kaptak. Olyan pitiáner dolog, hogy nem foglalkozik vele senki, főleg, ha egy kapu előtt csinálod. Olyan cégeknél szokott ilyen lenni, ahová ritkán jár be ember a dolgozókon kívül, és ha a szomszédságot sem zavarja, akkor égképp nem fog belőle baj lenni. Persze hozzáteszem, hogy egy rövid dudálásról beszélünk, nem egy hosszúról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!