Ha a B-kategóriás jogosítványom mellé letenném a B125-ös vizsgát automata váltós motorral, az automatás korlátozás ugye nem vonatkozna a B-kategóriára is?
Ma éppen ez jutott eszembe, mikor néztem a jogosítványnál a korlátozó kódokat, erre vonatkozóan én csak a 78-as kódot találtam:
"78. Automata sebességváltóval rendelkező járművekre korlátozva"
A B-kategóriát normál, kézi váltós autóval tettem le már jó régen, csak az A1-kategóriára kellene érvényesnek lennie az automata váltós korlátozásnak.
Nincs B125 nevű jogosítvány kategória.
A1 van, annak meg nem sok köze van a meglévő B-hez.
3-as:
Teljesen tisztában vagyok vele, hogy nincs B125-ös kategória, azt írtam, hogy B125-ös VIZSGA, ami a B-kategóriás jogosítvány meglétén alapszik, a letétele egyenlő az A1-es kategóriával. Jelentősen kevesebb óraszámmal, emellett nem utolsósorban jóval olcsóbb is, mintha valaki közvetlenül az A1-es kategória letétel mellett döntene. Nagyjából két és félszer annyiba kerül az A1-es, mint a B125 vagy A1-B-nek is nevezett vizsga képzéssel, mindennel együtt.
“ Nincs B125 nevű jogosítvány kategória.
A1 van, annak meg nem sok köze van a meglévő B-hez.”
Van ilyen kategória. Ha rendelkezel B kategóriával akkor egyszerűsített úgy nevezett B125 vagy A1-B kategóriát tehetsz.
Ez megegyezik az A1 kategóriával, de csökkentett óra szám.
Továbbra sincs B125 kategória, sem B125 vizsga.
Amit B jogsival megtehetsz, az egy teljesen szabványos A1 vizsga.
A különbség a TANFOLYAM hosszában (és árában) van.
De nem lesz B125 jogsid, és nem teszel egyszerűsített vizsgát.
Legtöbb autós iskola B125 kategóriának nevezi vagy
Köszönjük, hogy elmondtad azt amit mindannyian tudtunk.
Mindenki tudja, hogy a vezetői engedélyre nem B125 lesz, hanem A1, de mivel a legtöbb autos iskola így hivatkozik rá, ezért egyszerűbb nekünk is egy hétköznapi beszélgetésben így hivatkozni rá. Köszönjük nyilvánvaló kapitány, hogy itt kijavítottál minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!