Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ausztriában téli gumi, eleve...

Ausztriában téli gumi, eleve a határon sem engednek át?

Figyelt kérdés

Ausztriába szeretnék autóval menni, de csak akkor ha időjárás 7 fok felettit ír és szaraz az időt. Ám nyári gumi van az autón. Csak az A4- en mennék (ausztria területén) arról letérve 200m (egy boltba) és ennyi.

-Van határellenörzés-igaz az hogy át sem engednek nyári gumival?

-Továbba terfigyelő kamerákkal igaz az hogy figyelik? (Bár ezt nem értem hogy sztem csak kamuzott aki mondta).

2023. dec. 24. 07:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
75%

Tévedés, a törvény októbertöl áprilisig írja elö kötelezöen a téli gumit Ausztriában, éppen azért, hogy ne lehessen ilyen hülye módon tatkikázni.

Próbálj meg kicsit logikusan gondolkodni: elmégy valahová több száz Km-re nyári gumival, mert szép idö van, egy hét múlva meg leesik a 20 cm-es hó, akkor többé nem jöhetsz vissza, hacsak nem vitted magaddal a téli gumit és nem cseréled át.

EZÉRT van naptár szerint megszabva, akkor ugyanis ilyesmire nem tud senki hivatkozni.

2023. dec. 24. 16:18
 22/30 anonim ***** válasza:
44%
Ember, nyári gumival még itthon sem szabadna közlekedned! Rendőrségi ellenőrzést kifogtál már?
2023. dec. 24. 19:16
 23/30 anonim ***** válasza:
43%

"Weiters darf der Lenker eines Kraftfahrzeuges der Klasse M1 oder N1 oder eines vierrädrigen Leichtkraftfahrzeuges mit geschlossenem, kabinenartigem Aufbau während des in Z 1 genannten Zeitraumes bei winterlichen Fahrbahnverhältnissen wie insbesondere Schneefahrbahn, Schneematsch oder Eis, dieses Fahrzeug nur in Betrieb nehmen, wenn an allen Rädern Winterreifen (für die Verwendung als Schnee- und Matschreifen oder als Schnee-, Matsch- und Eisreifen bestimmte Reifen mit entsprechender Profiltiefe) oder, wenn die Fahrbahn mit einer zusammenhängenden oder nicht nennenswert unterbrochenen Schnee- oder Eisschicht bedeckt ist, Schneeketten auf mindestens zwei Antriebsrädern angebracht sind."

[link]

2023. dec. 24. 19:16
 24/30 A kérdező kommentje:
21 es: ez 1 napos út lenne. Hajnal indulok estere jövök.
2023. dec. 24. 19:39
 25/30 A kérdező kommentje:
Persze h nem mennek tobb napra télen nyari gumival..ez is rizikós. Egy termekért mennék amit el kell hozni.
2023. dec. 24. 19:47
 26/30 anonim ***** válasza:
Felmelegedés jön, szerencséd van, majd írj mi volt
2023. dec. 24. 19:57
 27/30 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy, hány nap, a 23-as által belinket szabály egyértelmü, téli gumi nélkül nem használhatod az autót. Adott esetben - ha igazoltatnak, -, kapsz egy szaftos büntetést és az autót nem használhatod, amíg nincs rajta téli gumi, elveszik a slusszkulcsot, sok esetben elvontatják és addig nem kapod vissza, amíg nem tetetsz rá téli gumit.
2023. dec. 24. 20:17
 28/30 anonim ***** válasza:
74%
1 hónapja voltam 1 hétig Ausztriaban, rendőrt sem nagyon láttam, szóval ha nem állítanak meg vagy nem keveredsz balesetbe nem lesz semmit. Ettől függetlenül felelőtlenség. Legalabb vennél gyorsan rá 4 használt gumit vasfelnin, az után után meg ugyanannyiért eladhatnád ha itthon ennyire nem használod az autót.
2023. dec. 24. 20:30
 29/30 anonim ***** válasza:
A határon nem nézik, de ha kontrollálnak akkor azt is megnézik.
2023. dec. 25. 17:52
 30/30 anonim válasza:
47%

Annyira jó amikor december végén ilyen szerencsétlenek még nyári gumival járkálnak mert "jajj nem esik már annyi hó manapság".

Aztán a múltkor is egy 20km es szakaszon egy közepes havazás után 3 szerencsétlenbe is belefutottam akik alig 10el tudtak felfelé menni egy nem túl meredek szakaszon. Közel tucatnyi másik autóst és buszt is feltartva.

Az ilyeneket nem tudom sajnálni ha utána árokba borulnak vagy bármi egyéb történik.

jan. 7. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!