Ausztriában téli gumi, eleve a határon sem engednek át?
Ausztriába szeretnék autóval menni, de csak akkor ha időjárás 7 fok felettit ír és szaraz az időt. Ám nyári gumi van az autón. Csak az A4- en mennék (ausztria területén) arról letérve 200m (egy boltba) és ennyi.
-Van határellenörzés-igaz az hogy át sem engednek nyári gumival?
-Továbba terfigyelő kamerákkal igaz az hogy figyelik? (Bár ezt nem értem hogy sztem csak kamuzott aki mondta).
Köteleő a téli gumi októbertől áprilisig.
Ha szívatni vagy büntetni akarnak a rece mélységet is megnézik kötelező a min 5 mm ha nincs ugyanúgy megbüntetnek és köteleznek gumicserére felviszik a rendszerbe ha következő nap ugyanezért megállítanak hatalmas büntetés van.Gumi dot azámát is nézik pár évestől nem lehet régibb azért ugyanúgy büntetnek.
Ertem. De ezt a határon nézik már?
Mert am végig az a4 autópályán mennék, ott nem állítanak meg tudtommal.
Téli útviszonyok esetén kell a téli gumi (hópihe vagy M+S) és legalább 4 mm profilmélység vagy hólánc.
Ha viszel hóláncot, akkor elvileg jó vagy nyári gumival is.
8-as: a téli gumi nem csak, pontosabban föleg nem a hóban kell, hanem a fagyos, jeges utakon - ami ma is böven van.
Emellett korábban sokkal kevesebb autó volt az utakon, sokkal jobb m,üszaki állapotban, kisebb sebessége voltak képesek, meg az utak is karban voltak tartva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!