Miért nem használ egyre több autós tompított fényszórót lakott területen kívül menet közben?
Módosult a kresz vagy mi?
Miért kell ködlámpát használni egyeseknek ha nincs köd? Vagy csak helyzetjelző/menetfényt nyomatni? Nem értem.
Én amikor elindulok az autóval mindig bekapcsolom rutinból a tompítottra és kész. Azzal nem ártok senkinek ha mindig világít nekem meg nem kerül semmibe. Nekem segítség akkor másnak is az lehet. Pláne országúton vagy autópályán...
#10 igen az a legszánalmasabb mikor fényes nappal ködlámpát megtalálják az emberek de este még a helyzetjelzőt se és nem veszi észre hogy full sötétbe szaladgál a varosba :D
#11 jól van akkor használd de azért azt ne akard már megmagyarázni hogy te egy kocsit fényes nappal országúton arról veszel észre hogy világít a lámpája mert akkor az orvosi vizsgálaton ott valami elcsúszott :D
Persze nyilván nem ártasz azzal senkinek ha világítasz nappal csak semmi értelme és ez a lakott területezés Európában egyedül itt van sehol máshol. Nem véletlenül nem alkalmazzák mert baromság.
Sokkal egyszetűbb lenne, ha nemes egyszerűséggel mindíg kötelező lenne a tompított szerintem.
Ebben a ködben ha auto-ra raknam a lampa kapcsolot konkrétan mennék a szürke kocsival egy db vilagítás nelkül. Jó sokan így is tesznek. A nappali menetfényesek meg boldogan hasítanak hatsó lámpa nelkül... Zsebialis amikor a full fehér autonak semmi nincs hatul.
Teljesen jogos az izzón spórolás megszólása, az autó van ertünk, nehogy már azon spóroljunk, hogy akár egy vétlen balesetet kockáztassunk...
Tényleg értelmetlen magyarázat az izzón való spórolás!
Éppen annyira, mint amikor előírás szerint föl kell kapcsolni a tompítottat hogy a szikrázó napsütésben egy élénk színű autó észrevehetőbb legyen.🤣
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!