Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tényleg ennyire gáz sofőr vagyok?

Tényleg ennyire gáz sofőr vagyok?

Figyelt kérdés

Friss jogsis vagyok viszonylag, pár hónapja vezetek rendszeresen. Pár napja történt velem, hogy országúton (2*2 sávos úton) a belső sávban haladtam egy szakaszon mert nem tudtam azonnal visszasorolni a külsőbe, illetve pár 100 méter volt a külső sáv megszűnéséig (ahol be kell menni a belsőbe, mert megszűnik a külső).

Nem mentem lassan, kb 110-130 között (amúgy 90-es szakasz). A mögöttem érkező tolt, nagyon erős lámpája volt, és rám is villantott a refivel. Én értem, hogy nem szabad feltartani a gyorsabban haladót a belső sávba, meg jobbra tartás van, de könyörgöm 10 mp-t nem tudnak várni az emberek? Ráadásul nem 70-el tötyörögtem.

Külsőben nem lehet haladni mert mindenki 58-60-al megy. Visszasorolni sem egyszerű, mert karavánban haladnak, nem sikerül mindig azonnal. Belsőben ha nem 140-el megyek, képesek megölni. Mert a villogás oké, nem is az zavart, villantson és kotródok minél előbb, de miért jó tolni? Mindenhol ez van amugy? Már nem csodálkozom a bunkó idegbeteg sofőrökön akik leszarva mindent, éa mindenkit cikáznak irányjelző minden nélkül. Vagy csak én veszem fel túlságosan, idővel nem fog majd ennyire izgatni? Nagyon szomorú lettem annyira próbálok normálisan vezetni, a belsőbe is csak akkor megyek ha már tényleg feltartják előttem a sort...

2023. nov. 25. 18:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
77%
Nézd, én gyakorlott sofőr vagyok, nem is a tötymörgős típus, mégis simán beleszaladok nagy ritkán egy-egy ilyen szituba, ahol előrelátóan (de nem kilométerekkel előre!) sávot választok és Vmax plusz 10 km/h tempó ellenére türelmetlenkednek mögöttem. Nyilván rossz érzés, mert a megszűnő sávból is eléd válthatnak , így nem sok tere marad a mögötted jövőnek reagálni, de annyit tudsz tenni, hogy nem őt figyeled, hanem fékkészenlétben a másik sáv forgalmát és így lassan közelíted a tempót a másik sávéhoz. Igen, ezt többen szándékos szemétkedésként fogják megélni, szóval ha a mögötted jövő előzni kezd később, számíts megtorlásra. Viszont összességèben így tudtál a legtöbbet tenni mindenki biztonságáért .
2023. nov. 26. 06:36
 22/26 anonim ***** válasza:
68%
Van ilyen, a legjobb amit tehetsz az az, hogy nem engeded belekergetni magad egy olyan szituációba, amit nem tudsz megoldani, pl orrvérzésig nyomod a gázt, vagy beugrasz a külső sávba két kamion közé.
2023. nov. 26. 10:50
 23/26 anonim ***** válasza:
23%

Azért még neked a friss jogasítványoddal nem vagy felhatalmazva hogy másokat bírálj.

Igen húzódj le mert a 10 mp másnak is annyi nem csak neked.

2023. nov. 26. 15:33
 24/26 A kérdező kommentje:
Nem bírálok senkit pláne nem a friss jogsimmal, csak agyaltam a dolgon ezért írtam ki, hogy tanuljak belőle.
2023. nov. 26. 17:19
 25/26 anonim ***** válasza:
91%
Úgy menj, ahogy neked biztonságos. Ha vmi ámokfutó van mögötted, ne zavarjon. Később már nem fog érdekelni, hidd el. H.lyék mindig lesznek.
2023. nov. 26. 19:58
 26/26 bazaltkaroly ***** válasza:
62%
Ha tele van a külső, akkor várd meg, amíg eléred a végét, és utána húzódj le. Ne hallgass a potenciális gyilkosokra, amúgy is képmutató hozzáállás, hogy arra panaszkodnak, hogy te gyorsan hajtasz, miközben védelmezik a nagyobb gyorsajtót (persze azért én is azt mondom, hogy ne száguldozz ennyivel). Én ilyenkor azt szoktam, hogy lebillentem a tükrömet, hogy ne is lássam a villogást, aztán ha véget ér a kamionsor lehúzódok. Aztán had menjen.
2023. nov. 27. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!