Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tényleg ennyire gáz sofőr vagyok?

Tényleg ennyire gáz sofőr vagyok?

Figyelt kérdés

Friss jogsis vagyok viszonylag, pár hónapja vezetek rendszeresen. Pár napja történt velem, hogy országúton (2*2 sávos úton) a belső sávban haladtam egy szakaszon mert nem tudtam azonnal visszasorolni a külsőbe, illetve pár 100 méter volt a külső sáv megszűnéséig (ahol be kell menni a belsőbe, mert megszűnik a külső).

Nem mentem lassan, kb 110-130 között (amúgy 90-es szakasz). A mögöttem érkező tolt, nagyon erős lámpája volt, és rám is villantott a refivel. Én értem, hogy nem szabad feltartani a gyorsabban haladót a belső sávba, meg jobbra tartás van, de könyörgöm 10 mp-t nem tudnak várni az emberek? Ráadásul nem 70-el tötyörögtem.

Külsőben nem lehet haladni mert mindenki 58-60-al megy. Visszasorolni sem egyszerű, mert karavánban haladnak, nem sikerül mindig azonnal. Belsőben ha nem 140-el megyek, képesek megölni. Mert a villogás oké, nem is az zavart, villantson és kotródok minél előbb, de miért jó tolni? Mindenhol ez van amugy? Már nem csodálkozom a bunkó idegbeteg sofőrökön akik leszarva mindent, éa mindenkit cikáznak irányjelző minden nélkül. Vagy csak én veszem fel túlságosan, idővel nem fog majd ennyire izgatni? Nagyon szomorú lettem annyira próbálok normálisan vezetni, a belsőbe is csak akkor megyek ha már tényleg feltartják előttem a sort...

2023. nov. 25. 18:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
30%

De ilyen egyszerű. Ha tol, jelzel,kimész és elengeded. Ennyi.

Ha 280ig tol fel, akkor nyomod 280ig?

Szerinted mással ez még nem történt meg?

Most akkor mi is a problémád?

Nem számítottál arra, hogy más is lesz az utakon?

2023. nov. 25. 19:01
 12/26 A kérdező kommentje:
Azért magamba is nézek ilyenkor mert nyilván én is hibáztam, bár akkor nem éreztem azt. A sávlezárás miatt pedig alapvetően a belsőbe kellett volna sorolnom, ami pár száz méterre volt, nem akartam oda-vissza cikázni na jó legközelebb majd jobban átgondolom, akkor ezt éreztem legkevésbé veszélyesnek.
2023. nov. 25. 19:03
 13/26 A kérdező kommentje:
De EL AKARTAM ENGEDNI csak TELE VOLT A KÜLSŐ SÁV! NEM AKARTAM FOLYANATOSAN A BELSŐBE HALADNI. Köszönöm szépen a válaszokat.
2023. nov. 25. 19:04
 14/26 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon jól csináltad. Tudtad megszűnik a külső sáv, előrelátó voltál. Hátulról tolt egy ökör azzal ne foglalkozz! Engem mindig tolnak, olyan az autó, hogy valaki mindig versenyezni akar. Nem foglalkozok vele, öreg vagyok én már bohócnak. 95-100-ra beállok aztán nem érdekel ki tol, ki villogtat hátulról. BMW-k állandó jelleggel, mostanában a Skodások vannak felbátorodva.
2023. nov. 25. 19:16
 15/26 anonim ***** válasza:
27%
Hiába kiabálsz, tizenketten elmondták előttem, hogy te voltál a h<lye, erre lepontoztál mindenkit. Szabálytalanul végigelőzted a sort, aztán nem tudtál visszamenni, tök mindegy, hogy akartál, nem tudtál. Előzésbe is úgy megyünk bele, hogy ezzel számolni kell. Ha bizonytalan és balesetveszélyes hadművelet lenne, akkor maradsz a sávodban és felveszed a kocsisor dinamikáját. Az ilyen vagánykodó mazsik okozzák a baleseteket, mert nem tudják felmérni a saját helyzetüket,tempójukat,másokra meg nem figyelnek.
2023. nov. 25. 19:16
 16/26 anonim ***** válasza:
96%

Egyrészt: nincs olyan, hogy "tolnak". Mégis mit tehet veled a mögötted haladó? Mikor a 40-es táblánál lelassítok 60-ra, úgy cuppan fel rám 1 méternyire a mögöttes forgalom, mint a Satr Warsban a csillagok a fénysebességból kilépéskor :) És? Pont szájbaszarom őket, mindenkinek ezt javaslom.

Másrészt meg könnyebb az élet, ha besorolós helyzetekben nem 120-al haladsz.

2023. nov. 25. 19:57
 17/26 A kérdező kommentje:
15 én nem írtam, hogy nem vagyok hülye amúgy meg nem pontozgatok senkit. Marha sok jelentősége van egy anonym oldalon... Teljesen mindegy mert nem tudom úgy visszaadni a szitut, ahogy volt.
2023. nov. 25. 20:02
 18/26 anonim ***** válasza:

"Nem mentem lassan, kb 110-130 között (amúgy 90-es szakasz)."

Ne hajts a sebességhatár felett, azért meg főleg ne, mert valami agresszív barom tol. Nem fog neked menni, akkor sem ha 90-nel mész. A megszűnő sáv előtt pláne ne hajts 130-cal, mert ott számíthatsz rá, hogy egy lassabb jármű be fog sorolni eléd.

"Én értem, hogy nem szabad feltartani a gyorsabban haladót a belső sávba, meg jobbra tartás van, de könyörgöm 10 mp-t nem tudnak várni az emberek?"

Ne kezdj előzésbe, ha látod, hogy a gyorsabban haladó utol fog érni. Te is várhatsz 10 mp-t, "könyörgöm".

"Mindenhol ez van amugy?"

Igen, mindenhol van néhány agresszív barom. Minél civilizáltabb országba mész, annál kevesebb. Magyarország nem a legjobb hely ilyen szempontból.

"Vagy csak én veszem fel túlságosan, idővel nem fog majd ennyire izgatni?"

Te veszed fel túlságosan. Egy egészséges lelkületű ember nem kattog még órák múlva is ilyen road rage szarságokon. Persze megértem, hogy kezdőként még nem teljesen érted mi történt körülötted és próbálod utólag megfejteni. Ezért sem érdemes száguldoznod, hogy jobban átlásd a szituációt.

2023. nov. 25. 22:35
 19/26 anonim ***** válasza:
67%

Ezt ajánlom figyelmedbe:

[link]

És ne rágd magad egy-egy hülye miatt.

2023. nov. 25. 22:39
 20/26 anonim ***** válasza:
91%

Ha a kulso sav tele van akkor nem kell visszasorolnod, mert ilyenkor kialakul mindeket savban a kozlekedes. Viszont ha kicsi a forgalom es boven van hely a kulso savban akkor el kell engedned a mogotted jovot.

Ha lassan elozol mert pl gyenge az autod vagy nem akarsz meg gyorsabban menni de szandekodban all visszaterni a kulso savban akkor a villogo sofor a kocsog mert nem tud varni. Amikor 2-3 egymas mogott halado kamiont elozol akkor a masik gondolhatja hogy miutan megelozted akkor visszamesz a kulso savba.

90 a sebesseghatar, te 110-130 kozott mentel es ez alapjan nem voltal lassu. En a helyedben nem aggodnek a mogotted jovo miatt. Nem fog neked jonni, nem fogja osszetorni a sajat autojat mert sietni akar. Fejezd be nyugodtan az elozest es kesz.

Sok ideges soforrel fogsz talalkozni, szoval jobb hogy ha csak annyira veszel roluk tudomast hogy oke, ott vannak mogotted de ne erezd kenyszernek hogy te is felgyorsits vagy veszelyes manovereket hajts vegre hogy a bmws vagy akamilyen kocsog par masodperccel elobb odaerjen.

Kresz szerint elozeskor sem lehet atlepni a sebesseghatart szoval a mogotted levo egy szot nem szolhat ha te 110-el mesz mikor 90-el szabadna csak

2023. nov. 26. 01:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!