Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tényleg ennyire gáz sofőr vagyok?

Tényleg ennyire gáz sofőr vagyok?

Figyelt kérdés

Friss jogsis vagyok viszonylag, pár hónapja vezetek rendszeresen. Pár napja történt velem, hogy országúton (2*2 sávos úton) a belső sávban haladtam egy szakaszon mert nem tudtam azonnal visszasorolni a külsőbe, illetve pár 100 méter volt a külső sáv megszűnéséig (ahol be kell menni a belsőbe, mert megszűnik a külső).

Nem mentem lassan, kb 110-130 között (amúgy 90-es szakasz). A mögöttem érkező tolt, nagyon erős lámpája volt, és rám is villantott a refivel. Én értem, hogy nem szabad feltartani a gyorsabban haladót a belső sávba, meg jobbra tartás van, de könyörgöm 10 mp-t nem tudnak várni az emberek? Ráadásul nem 70-el tötyörögtem.

Külsőben nem lehet haladni mert mindenki 58-60-al megy. Visszasorolni sem egyszerű, mert karavánban haladnak, nem sikerül mindig azonnal. Belsőben ha nem 140-el megyek, képesek megölni. Mert a villogás oké, nem is az zavart, villantson és kotródok minél előbb, de miért jó tolni? Mindenhol ez van amugy? Már nem csodálkozom a bunkó idegbeteg sofőrökön akik leszarva mindent, éa mindenkit cikáznak irányjelző minden nélkül. Vagy csak én veszem fel túlságosan, idővel nem fog majd ennyire izgatni? Nagyon szomorú lettem annyira próbálok normálisan vezetni, a belsőbe is csak akkor megyek ha már tényleg feltartják előttem a sort...

2023. nov. 25. 18:18
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
98%
Valaki idiótával találkoztál.
2023. nov. 25. 18:29
 2/26 A kérdező kommentje:
Utolsó de ez nem autópálya, sima főútvonal ahol a lámpáknál véda van, zebra, és traffi is előfordul. Kicsit unalmas ez a villogás feleslegesen hülyeségeken. Eddig elítéltem a büntetőfékezést, ma már annyira nem...
2023. nov. 25. 18:35
 3/26 anonim ***** válasza:
0%

Pályán is a belső sáv előzésre való, nem béreljük ki, akkor sem ha 240nel száguld végig.

Valószínű itt az történhetett, hogy a mögötted jövő úgy látta, h simán be tudtál volna sorolni, csak balf@sz vagy, vagy nem jelezted a szándékot. Az ilyet én is levillogom, mert aki nem tud sorolni az ne is előzzön, de nem kergetem.

Semmiképp ne gyorsíts eszetlenül ilyen esetben csak azért mert tolnak,főleg ha már rég túllépted a megengedettet, vagy már veszélyesnek érzed. Jelezz, hogy lássa, szándékodban áll sávot váltani, engedd el, aztán előzhetsz tovább. Van ennél sokkal idiótább is.

2023. nov. 25. 18:39
 4/26 anonim ***** válasza:
79%

Büntetőfékezés eszedbe ne jusson.

Ugrik a kocsid és a jogsid is, ha rosszul sül el.

2023. nov. 25. 18:41
 5/26 anonim ***** válasza:
50%

Mi a kérdés?

Panaszkodni nem elég a face-n?

2023. nov. 25. 18:43
 6/26 anonim ***** válasza:
36%
Mi a gond? Te is szabálytalankodtál, veszélyeztettél másokat jelentős gyorshajtással. Más meg mégjobban. Kinek hiszed magad, hogy majd Te döntöd el meddig "normális" dolog szabálytalankodni?
2023. nov. 25. 18:45
 7/26 A kérdező kommentje:
Nem,engem csak az érdekelt, hogy máshol is van-e ilyen, vagy csak én vagyok béna. Rágódom rajta, ki kellett írnom.
2023. nov. 25. 18:46
 8/26 anonim ***** válasza:
9%

Mazsolának külső sávban a helye, főleg ha ilyen bizonytalan sofőr.

Ha nem tudsz visszasorolni ilyen sebesség mellett, akkor a sávmegszűnés előtt se menne. Hova gyorsítgatsz már olyankor, marha veszélyes amit csinálsz.

Ha lekapcsolnak, büntetőfékezel vagy balesetet csinálsz, senkit nem érdekel, hogy toltak vagy villogtak.

Más utakon is ez van, nem csak ahol te jársz. Ez van. Erre is figyelned kell.

2023. nov. 25. 18:56
 9/26 A kérdező kommentje:

Mi a gond? Te is szabálytalankodtál, veszélyeztettél másokat jelentős gyorshajtással. Más meg mégjobban. Kinek hiszed magad, hogy majd Te döntöd el meddig "normális" dolog szabálytalankodni?

Ez nem ilyen egyszerű. Amikor tolnak ezerrel akkor nem fogsz satut nyomni, hogy beléd menjenek. Gyűlölöm ha tolnak, ennél bármi jobb, gusztustalannak tartom és veszélyesnek.

2023. nov. 25. 18:56
 10/26 anonim ***** válasza:
82%
90-nél 130-cal menni is gusztustalan és veszélyes.
2023. nov. 25. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!