Veszélyes ilyen időben nyári gumival közlekedni?
Még nem cseréltem le téli gumira a nyári gumimat, mert enyhe volt az idő.
Hétvégén Pestre kell mennem, de elég hideget mondanak, meg lehet, hogy esni is fog a hó.
Inkább menjek vonattal?
#9.
Tehát szerinted én:
-veszélyes vagyok a többiek számára
-lassítom őket,
-bizonytalanná teszek valakit.
Csupán azért, mert még nem tettem föl a téli kerekeket.
(mellesleg az úttest éppen olyan száraz, tiszta, hó és jégmentes, mint pl. augusztus első hetében.)
#13.
Évente kétszer kell időt kérni, sorba állni, az átszerelést megvárni, egyensúlyoztatni, kifizetni.
És akárki akármit mond, a legszuperebb gumiszerelő gép is nyúzza a köpenyt, tehát nem válik a hasznára az átpakolgatás.
Ja és lehet, hogy holnap leszakad a hó, de a gumis akkor is csak december 17-én délelőtt 10-kor fogad a program szerint.😝
12,15
Még ha egy írná le véleményét az nem is lenne annyira szembetűnő, de már ketten vagytok, ami azt bizonyítja, hogy szimplán csak zsugoriak, krajcároskodóak vagytok és ami már nem is a biztonságról szól.
9-es voltam. :)
#16!
Eddig még nem volt sem hó, sem fagypont, sőt pillanatban is +11°C a hőmérséklet. Vagyis nem láttam még értelmét a kerékcserének.
Vajon mi az apropója, hogy "zsugorinak és krajcároskodónak" titulálsz, miközben a drágábbik nyári gumit használom, a szintén drágábbik alu-felnin?
Nincs különösebb jelentősége, mert csak akkor fogom lecserélni amikor jónak látom -és kedvem van- de érdekelne a gondolatmeneted.
Elárulod? (#12 voltam)
17
Hiába lehet neked a legdrágább téli gumid, ha még sem cseréled le, mert csak az utolsó pillanatban fogod megtenni szakadó hóesésben, addig meg izgulva lesed az időjárást óránként. :D
Na ezt nevezik krajcároskodónak, mert szándékozol azzal a gumival még kb. 15 telet kihúzni, ebből 1 év használattal, jobbik esetben, mert annyira sajnálod, nehogy kopjon feleslegesen mert csak +11 fok van. :P
Isten és Allah segítsen rajtad. :D
#18.
Sosem a naptárt nézem, és nem is a "jótanács"-ra hallgatok.
Hosszú évek óta akkor teszem föl az időjárásnak megfelelő kerekeket, amikor jónal látom.
Amúgy sántít az érvelésed, mert a gumiköpenyek is öregszenek, tehát a "15 telet kihúzni" elmélet, ebből a szempontból sokmindennek nevezhető, csak spórolásnak nem.
Na, most megyek mert nemsokára jön a TV-ben az időjárásjelentés, és szerencsére fölhívtad a figyelmemet, hogy "izgulva lesni kell".(köszi)
Allah segít a hóban? .....na az érdekes lehet.😂.
19
Akkor legyen úgy továbbra is nálad mint eddig, majd egyszer a hóviharban fogsz elveszni.
Én mindig november elején cserélem le a gumikat, aztán meg áprilisban vissza, független attól hogy milyen enyhe a tél, mert az ország másik felében ill. más országban télies lehet az idő és nem szeretem a váratlan meglepiket.
Egyébként meg éjszaka ha + 6 fok alá esik a hőmérséklet, jobb téli gumival menni, mint nyárival, de te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!