Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Veszélyes ilyen időben nyári...

Veszélyes ilyen időben nyári gumival közlekedni?

Figyelt kérdés

Még nem cseréltem le téli gumira a nyári gumimat, mert enyhe volt az idő.

Hétvégén Pestre kell mennem, de elég hideget mondanak, meg lehet, hogy esni is fog a hó.

Inkább menjek vonattal?

2023. nov. 22. 18:53
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
December 1-re kaptam időpontot a gumisnál cserére.
2023. nov. 23. 11:14
 12/22 anonim ***** válasza:
38%

#9.

Tehát szerinted én:

-veszélyes vagyok a többiek számára

-lassítom őket,

-bizonytalanná teszek valakit.

Csupán azért, mert még nem tettem föl a téli kerekeket.

(mellesleg az úttest éppen olyan száraz, tiszta, hó és jégmentes, mint pl. augusztus első hetében.)

2023. nov. 23. 12:01
 13/22 anonim ***** válasza:
26%
Pár ezresért már lehet venni felnit. Egy év alatt bejön az ára, mert nem kell szerelgetésre költened. Magad cseréled, amikor csak jónak látod.
2023. nov. 23. 13:14
 14/22 anonim ***** válasza:
36%

#13.

Évente kétszer kell időt kérni, sorba állni, az átszerelést megvárni, egyensúlyoztatni, kifizetni.

És akárki akármit mond, a legszuperebb gumiszerelő gép is nyúzza a köpenyt, tehát nem válik a hasznára az átpakolgatás.

Ja és lehet, hogy holnap leszakad a hó, de a gumis akkor is csak december 17-én délelőtt 10-kor fogad a program szerint.😝

2023. nov. 23. 13:24
 15/22 anonim válasza:
58%
9: túl magabiztos vagy! Szerintem sokkal veszélyesebb az, aki ugyan úgy közlekedik télen mint nyáron, bízva abban, hogy úgyis téli gumi van az autóján! Ahogy írtam, a téli gumi sem tud csodát tenni! Ha fel van jegesedve az út egy foltban, vagy hídon, akkor ugyan úgy elszállsz, akár téli, akár nyári surranód van, ha nem veszed figyelembe a körülményeket. Nem akarok vitatkozni rajta, mert már 100 ilyen kérdés van kiírva. Egyetértek, hogy télen a téli gumi jobb, csak ne misztifikáljuk túl! Attól még, hogy ma elérhető nem kell mindenáron ragaszkodni hozzá. (Régen pl. nem volt biciklire se sisak, se térdvédő, se könyökvédő. Ma már elérhetők ezek, és nyilván biztonságosabb is ha valaki viseli ezeket, ezt nem vita tárgya, de csak a sarki boltba leszaladáshoz nem biztos, hogy beöltöznék ilyenekbe.)
2023. nov. 23. 18:59
 16/22 anonim ***** válasza:

12,15

Még ha egy írná le véleményét az nem is lenne annyira szembetűnő, de már ketten vagytok, ami azt bizonyítja, hogy szimplán csak zsugoriak, krajcároskodóak vagytok és ami már nem is a biztonságról szól.

9-es voltam. :)

2023. nov. 23. 20:28
 17/22 anonim ***** válasza:

#16!

Eddig még nem volt sem hó, sem fagypont, sőt pillanatban is +11°C a hőmérséklet. Vagyis nem láttam még értelmét a kerékcserének.

Vajon mi az apropója, hogy "zsugorinak és krajcároskodónak" titulálsz, miközben a drágábbik nyári gumit használom, a szintén drágábbik alu-felnin?

Nincs különösebb jelentősége, mert csak akkor fogom lecserélni amikor jónak látom -és kedvem van- de érdekelne a gondolatmeneted.

Elárulod? (#12 voltam)

2023. nov. 24. 14:15
 18/22 anonim ***** válasza:

17

Hiába lehet neked a legdrágább téli gumid, ha még sem cseréled le, mert csak az utolsó pillanatban fogod megtenni szakadó hóesésben, addig meg izgulva lesed az időjárást óránként. :D

Na ezt nevezik krajcároskodónak, mert szándékozol azzal a gumival még kb. 15 telet kihúzni, ebből 1 év használattal, jobbik esetben, mert annyira sajnálod, nehogy kopjon feleslegesen mert csak +11 fok van. :P

Isten és Allah segítsen rajtad. :D

2023. nov. 24. 19:08
 19/22 anonim ***** válasza:

#18.

Sosem a naptárt nézem, és nem is a "jótanács"-ra hallgatok.

Hosszú évek óta akkor teszem föl az időjárásnak megfelelő kerekeket, amikor jónal látom.

Amúgy sántít az érvelésed, mert a gumiköpenyek is öregszenek, tehát a "15 telet kihúzni" elmélet, ebből a szempontból sokmindennek nevezhető, csak spórolásnak nem.

Na, most megyek mert nemsokára jön a TV-ben az időjárásjelentés, és szerencsére fölhívtad a figyelmemet, hogy "izgulva lesni kell".(köszi)

Allah segít a hóban? .....na az érdekes lehet.😂.

2023. nov. 24. 19:43
 20/22 anonim ***** válasza:
47%

19

Akkor legyen úgy továbbra is nálad mint eddig, majd egyszer a hóviharban fogsz elveszni.

Én mindig november elején cserélem le a gumikat, aztán meg áprilisban vissza, független attól hogy milyen enyhe a tél, mert az ország másik felében ill. más országban télies lehet az idő és nem szeretem a váratlan meglepiket.

Egyébként meg éjszaka ha + 6 fok alá esik a hőmérséklet, jobb téli gumival menni, mint nyárival, de te tudod.

2023. nov. 24. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!