Találtam egy pici szöget a jobb első gumiabroncsomban. Nem tudom, mióta lehet ott, de fix, hogy már egy jó ideje. A nyomást 100%-ban tartja az abroncs, egyáltalán nem ereszt, megmértem, 2,2 bar. Érdemes foglalkozni vele?
Kvázi egy síkban van a szög feje az abronccsal, az úton szépen "megmunkálódott", tükör sima a szög feje. Nem tudom, milyen kockázatot jelenthet, ha így közlekedek tovább, hiszen már valószínűleg egy jó ideje ott van.
Attól félek, ha elviszem gumishoz, kiszedi, kijavítja ( már ha érdemes egy ilyen pici szögnél ), és csak nagyobb lesz a javítási munkálatok után a kár.
Nekem nemrég egy kb. 5 mm átmérőjű lemezcsavar volt a bal elsőben. A feje rendesen kopogott az aszfalton lehúzott ablaknál, erről vettem észre...
Nem voltam benne biztos, hogy átment-e a gumin, vagy csak olyan egész rövid csavar, így a biztonság kedvéért kihúztam. És máris elkezdett sziszegni.
Itthon csináltam, úgyhogy felraktam egy régi kereket, a lyukasat meg vittem az ismerős gumishoz. 3000 volt, ha jól emlékszem, felrakással, plusz a gumi párját is centrírozta.
Ha benne marad, idővel kitágulhat a lyuk, és akkor szép lassan engedni fog, egyre jobban. Jártam már így többször, hogy kicsi, vékony szögeket szedtem fel földúton, a fejük lekopott, aztán esküdözött a gumis, hogy abban bizony nincs semmi, biztos a szelepnél enged. De aztán addig kötöttem az ebet a karóhoz, hogy mégis csak meglett minden esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!