Baj ha folyamatosan használom a fényszórót éjszaka?
Figyelt kérdés
A kresz szerint nem lehetne, faluban le is kapcsolom. De menet közben már ugyhagyom, ha szembe jönnek is.
Fényszóró nélkül annyira elvakitotak az autok, hogy neha xart sem láttam a sok ótvaros lámpátol.
Azóta este nem kapcsolgatom le.
Úgy vagyok vele, nekem az a lényeg hogy én lássak, a többi ember úgy amblokk nem nagyon érdekel.😀 Ti higy vagytok ezzel? Ez gond lenne?
2023. okt. 30. 20:05
22/25 anonim válasza:
Most értem haza egy 320 km-es útról autóval sötétben, végig szakadt az eső. Egyes újabb autóknál tényleg olyan a tompított mint a régebbieknél a távolsági. A suvoknál különösen zavaró, mert ha egy alacsonyabb autóban ülsz, akkor pont szemmagasságban van. Ehhez jön még az adaptív fényszórónak az a tulajdonsága, hogy későn reagál. Először jól elvakít pár másodpercre, utána szépen lassan korrigál. A legjobb mind közül a lézeres, ami kilométerekről égeti a retinámat ha szembe jön, viszont a vele szemben érkezőt csak párszáz méterről érzékeli. Na az ilyeneknek én is vissza szoktam kapcsolni a távolságit. Szóval nem alaptalan a probléma.
23/25 anonim válasza:
Érdekes hogy engemet ez nem zavar.
24/25 A kérdező kommentje:
22# köszönöm, valaki felvilágosult a témában.
2023. nov. 1. 04:26
25/25 anonim válasza:
Valóban nem alaptalan. Vezetek egy jó ideje, szóval nem vagyok friss jogsis. De egy ideje az van, hogyha szemből jönnek a fentebb írt új autók, SUV-ok, stb akkor olyan szinten erősen égetik a szemem, hogy van, hogy egy erdős kanyargós szakaszon 50-re kell lelassítanom, hogy biztonságos legyen mert kb. vakon megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!