Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Aki okozott már közúti baleset...

Aki okozott már közúti balesetet, mennyi idő után volt képes ismét a volán mögé ülni?

Figyelt kérdés
Balra kanyarodáskor nem adtam meg az elsőbbséget és összeütköztünk. Rendőri intézkedés nem történt, de az eset azóta ks nagyon megvisel, pedig lassan már egy hónapja történt. Azóta sem vezettem.
2023. okt. 28. 11:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Másnap.

Elaludtam vezetés közben, szerencsére mással nem ütköztem, csak a magam autóját törtem össze.

2023. okt. 28. 11:49
 2/6 anonim ***** válasza:
97%
Volt majdnem balesetem, az nem rajtam múlt, hogy végül nem ütköztünk. A sokk megvolt utána rendesen, de aztán mentem tovább, mivel futár vagyok, és dolgoztam tovább. Pár napig agyaltam rajta, sokszor vezetés közben, és a tanulságot levontam (hogy nálam hol van a fáradtságnak az a foka, amikor már nem szabad autóba ülnöm).
2023. okt. 28. 12:37
 3/6 Koaxk Ábel ***** válasza:
81%

Nekem volt több autóbalesetem, a legtöbbet nem én okoztam, de semmi komoly általában koccanások és hasonlók, egyszer volt csak, hogy a kocsi fél oldalát lezúzták durvábban!

Talán ezért nem is viselt meg egyszer sem egy karambolom sem.

Egyszer okoztam én balesetet, Budán a fő utcában, de az is elbambulásból. A Clark Ádám térnél lévő körfogalomhoz általában araszolva lehet eljutni, én meg elbambultam és volt egy koccanás.

Engem ezek úgy nem viseltek meg, jobban megviselt lelkileg, amikor a Komjádi Uszodánál pont előttem ütöttek el egy motorosot.

Az én vezetéshez kapcsolódó viszonyomat nem befolyásolta, de a mai napig a retinámba égett a jelenet pedig eltelt azóta kb 15 év!

2023. okt. 28. 14:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hónapokig odavoltam, kis koccanás volt 20-szal, rosszul vettem be a kanyart. Szerencsére a másik fél nem csinált belőle problémát, mert régi autó volt, már több helyen lenyúzva. Mai napig félek, ha arra megyek. Mivel melóba járok autóval, muszáj volt vezetni minden nap, de azóta sokkal óvatosabb vagyok, bár akkor nagyon rossz időszak volt az életemben, az is rátett.

Egyébként napi szinten többször nyomom a féket, mert olyan szituk vannak, hogy kb. a szívem áll meg. De már látom egy év vezetés után, hogy kölcsönösen javítjuk ki a másik hibáit. Aztán ha nem, akkor van a baj. Ma pl. keresztbe hajtott át egy biciklis előttem, se zebra se semmi. Még utána is frászban voltam, hogy ezt hogy gondolta és közel volt.

2023. okt. 28. 16:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Majdnem okoztam már balesetet ami nem rajtam múlt, és a többiek mentettek ki. Útépítésnél friss jogsisként nem láttam át a szitut, pirosat kapott a lámpa az egysávosra szűkitett útnál, én pedig csodásan beálltam a lámpa elé közvetlenül. Elfoglalva a szabad jelzést kapó szemből érkezők elől az utat. Hasonló videó volt kint egy néniről pár hete a facebookon, annyi hogy ő fel sem ismerte a szitut és ott is maradt a piros előtt.

Én egyből kapcsoltam, és szerencsémre a mögöttem érkező is aki visszatolatott, így tudtam lorrigálni, de valamilyen szinten belelógtam az útba ahol a szemből jövők jöttek. Kaptam sok dudálást, villogást is. Nagyon égő volt, lehetett volna baj is belőle. Azóta már vezetek 3 éve, nem történt ilyesmi de akkor ott úgy éreztem többet nem akarok kocsiba ülni. Amúgy mindenki hibázhat, jobb esetben tanulunk belőle. Sajnos ez van. Tökéletes sofőr nincs.

2023. okt. 28. 17:30
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
El kell kezdeni a lehető leghamarabb hétvégente a lehető legüresebb kihalt utakon vezetni, mintha csak friss jogsi lenne 0 rutinnal (vagy még az sem). Lehet konkrét céllal is pl hétvégi bevásárlások minél gyérebb forgalomban. Csökkenti a szorongást, amire szükséged lesz amikor úgy döntesz hogy "rendesen" is vezetni fogsz.
2023. nov. 6. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!