Ha valaki balesetet okozott és bevonták a B kategóriá-ját de mellette megmaradt a C az vezethet-e 2 személyes kisteherautót? Olyanra gondoltam, mint Peugeot Partner vagy akár egy Ford Fiesta dobozos.
32. § Ha a járművezetéstől eltiltás csak meghatározott kategóriára vagy járműfajtára terjed ki,
a közlekedési igazgatási hatóság a járművezetésre jogosító okmányt kérelemre kicseréli, és
ennek során az eltiltással nem érintett kategóriára, járműfajtára érvényesített okmányt ad ki.
Azt nem értem Kérdező, hogy ha neked munkaeszközöd a jogosítvány, abból élsz, hogy vezetsz (legalábbis ezt feltételezem a kérdés alapján), akkor mi a francért nem figyelsz oda arra, hogy megmaradjon a jogsid?
Amúgy ez jó kérdés, hogy vezethetsz-e így...nem is értem miért vesznek el alsóbb kategóriás jogsit. Akkor minden felette lévő kategória is az értvényét veszti, hiszen C-hez kell meglévő B. Ha nincs B, akkor C sem lehet(ne). Neked persze ez így nagy szerencse, hogy a törvény nem logikusan épül fel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!