Ha egyedül utazol a kocsidban, te csak a balelső ajtód nyitod ki, vagy az összeset?
#1 Ja és még valami: szerinted az véletlen, hogy az újabb autóknál menet közben bezárnak az ajtók? Az ajtó maga is jelentősen növeli az autó szerkezeti erejét és a zár segít benne, hogy az az ajtó csukva is maradjon baleset esetén, ezzel javítva az esélyeidet.
Úgy is mondhatnánk, hogy te kinyitod az ajtókat, hogy baleset esetén könnyebben hozzád lehessen férni, de ha zárva hagynád, akkor az segítene, hogy ne azon a másodpercen múljon az életed.
Még sosem figyeltem, de mikor váltok kettesbe, akkor zár le az összes ajtó. Ez kb 20kph körül lehet.
Ez után, ha megállok egyik ajtót sem lehet kinyitni kivűlről, szerintem ez jó, mert piros lápánál nem tudnak kirángatni a kocsiból. Amint kinyitottam a vezető ajtót, felold a többi zár is. Ami még tetszik, hogy a csomagtartót csak a vezetői ajtó nyitása után lehet kinyitni. Szóval érthetőbben: indulás után lezárnak az ajtók, megállok és kiszáll valki bármelyik 3 ajtón, akkor nem tudják kinyitni a csomagtartót, amíg én ki nem nyitom az ajtómat, vagy fel nem oldom a zárat a központizár belső nyomógombjával.
Ütközéskor szerintem az lenne a logikus, ha minden zár kioldana, miután a légzákok eldurrantak. 12 légzák van a kocsiba, gondolom nagy csattnak kell lennie ahhoz, hogy mind nyíljon. Meg azt hallottam, hogy az ülésekben lévő súly érzékelő, ha nem érzékel súlyt akkor ott nem nyílnak a légzsákok. Hogy ez mennyire igaz azt nem tudom, de logikus.
5 éves tucat autóm van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!