Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy kéziváltós 1.2-es autóval...

Egy kéziváltós 1.2-es autóval hogy lehet a leggyorsabban elindulni álló helyzetből?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=ybfdK7pAAh0&t=51s

Fenti videó nagyon adja a helyzetet ami indokolja a gyors elindulást.

Álló kocsisor, látod a tükörben, hogy nagy sebességgel jön a kamion hátulról és hiába tartod a 15-20 méteres távolságot az előtted lévőtől, amikor feltűnik, hogy a benga dömber kezd belédrohanni, gyorsan előre kell menekülnöd, hogy ne legyen belőle K.O.

Csak éppen a technikai részét nem tudom egy kis teljesítményű kéziváltósnál hogy érdemes.

Nyilván automatánál egyszerű: bal láb a féken, jobb padlóig majd bal láb felenged.

De egy kéziváltósnál mire figyeljek, hogy leggyorsabban érjem el az 50-et?

Kuplung felengedés, gáz, fordulatszám stb.

Az a jó, ha padlógáz mellett felugrok a kuplungról vagy minél gyorsabban érjem el a kuplung fogáspontját és utána mehet a padlógáz?

2023. okt. 19. 20:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
38%
#10 Nem is jár érte hibapont, majd ha nem frissjogsis leszel, megérted, mi értelme van. Tudod, ha én állok, és nem a sor elején vagyok, akkor mit nézek magam előtt? Azt, hogy mikor indulunk, és az elinduláskor hátragurul-e az előttem levő? Ehhez nem kell a figyelmem 100%-a, van az előttem levőnek féklámpája, aminek változását perifériából érzékelem, mozgást megint jobban érzékel a periféria. Viszont ha mögöttem nincs sor, akkor bizony mögöttem nagyobb eséllyel jön valaki nagyobb sebességgel, minthogy előttem történjen valami, miközben állok. Hosszú így leírni, de józan paraszti ész, közlekedési érzék és életösztön mindössze. Pont lassítás közben nem azt nézem, hogy mögöttem ki van, hanem azt, hogy meg tudok-e állni időben, ha nem, hol van menekülőút. De amikor állok, akkor sokkal több dolog történhet mögöttem, mint előttem, ezért azt IS figyelem.
2023. okt. 21. 16:45
 12/12 anonim ***** válasza:

nekem 1.2 daewoo kalosom volt a pesti forgalomban

én mindig adtam neki egy kis alapfordulatot aztán a kuplung felengedésével arányosan adtam neki a további gázt

hozzáteszem, hogy sima kuplungfelengedésre csak lefulladt az autó

amin tanultam és vizsgáztam az egy modern 0.9-es motor volt, azzal csak kuplunggal is el lehetett indulni, nem kellett előzetes fordulatszámemelés

2023. okt. 21. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!