Az emberek miért utálják a friss jogsisokat? Én ki mertem tenni a T matricát a kocsimra. Miért zavarja az embereket ez?
Figyelt kérdés
Zavaró, hogy megbámulják az autóm emiatt. Ha megyek az úton, vagy ha parkol a kocsi akkor is.. Én ki mertem tenni. Sokan meg pont emiatt nem merik.. Honnan ered ez a rosszindulat, kiközösítés az emberekben? Miért?2023. okt. 12. 13:06
11/22 anonim válasza:
A magam nevében tudok beszélni:
Bizonytalan a sávtartása, rosszul választja meg a sebességet, kiszámíthatatlan manővereket tehet. Egyszerűen fárasztóbb kezdő autós mögött menni.
Nem terrorizálom, de az első adandó alkalommal megelőzöm, mindenkinek egyszerűbb így.
Egyébként T betű nélkül is ugyanez a bánásmód részemről, ha látom, hogy kezdő.
Ennek a T betűzésnek számomra van egy olyasmi negatív üzenete, hogy "tudom, hogy amúgy egy türelmetlen állat vagy, aki mindenkit letol az útról, de engem lécci ne".
12/22 anonim válasza:
Most nem állok neki kikeresni, de erről már készült felmérés is. A T betű sok autóst "ideállapotba" kerget és akkor is megmutatják a kis csicskagetzi tanulónak, hogy mi a dörgés. Szóval itt és most, ebben a közlekedési morál állapotában lehet, hogy nem a legszerencsésebb ötlet a T matrica.
13/22 anonim válasza:
Én nem utálom egyáltalán mert én is így kezdtem, de ha előttem megy egy ilyen jelzésű autó, akkor óvatos vagyok mert kezdő vezető és kiszámíthatatlan, lassabban reagál váratlan dolgokra, nehezen veszi fel a közlekedés ritmusát stb. és ha van rá lehetőség akkor megelőzöm.
14/22 anonim válasza:
Jobban jársz, ha leszeded. Ne skatulyázd el magad, nem fognak békén hagyni és nem tudsz majd nyugodtan belerázódni. Túl sok lett a b.romagyú.
15/22 anonim válasza:
Azt hiszem talán kötelező kitenni a jelzést a friss jogsisnak, de nem vagyok benne biztos.
16/22 anonim válasza:
#15: rosszul hiszed. Az oktatónak kötelező csak, ha a tanuló vezet.
17/22 anonim válasza:
Abban mi a rosszindulat, meg kiközösítés, hogy ránéznek egy álló autóra?
Kicsit sok a komplexus szerintem
18/22 anonim válasza:
Én annak idején nem raktam T betűt, mert kontraproduktív. A többség nemhogy segítené a közlekedésedet, még inkább direkt hátráltatja. Nekem viszont valamelyest segítség a T betű, mert akkor már eleve úgy állok hozzá, hogy nekem kell rá vigyázni, mert valószínűleg figyelmetlen (illetve még nem szokta meg, hogy mire kell figyelni). A lassúságukból fakadóan többnyire én is az első adandó alkalommal meg szoktam előzni a T betűsöket, de nem szivatom őket, nem a s*ggükben megyek előtte és büntető fékezni sem szoktam soha.
19/22 anonim válasza:
Én biztos nem utálom azt aki kiteszi a T matricát és esetleg lassan szerencsétlenkedik előttem. Ez zavar legkevésbé. Sokkal inkább zavarnak azok a friss jogsisok, akik nem teszik ki a T matricát, és nulla tapasztalattal száguldozva veszélyeztetnek másokat. Egy tapasztalt sofőr ha szabálytalankodik is, az esetek többségében fel tudja mérni hogy mi az ami kevésbé kockázatos és mi az ami durván rizikós. A kezdőkről ez nem mondható el.
20/22 anonim válasza:
Az lenne a legjobb, ha 1 évig az új jogsisoknak kötelező lenne kirakni a táblát a hátsó ablakba. Ha nem rakja ki, mehet vissza gyakorlati vizsgára és utána újra kezdődik az 1 év.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!