Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Támogatnátok olyan KRESZ-módos...

Támogatnátok olyan KRESZ-módosítást, hogy a villamosnak mindig és mindenhol elsőbbsége legyen, és a lámpák is úgy legyenek összehangolva, hogy mindig szabad utat mutasson neki?

Figyelt kérdés
Kivétel persze a megkülönböztető jelzést használó járművekkel szemben.

2023. szept. 29. 23:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
41%
9es igen, egy villamosnak nagyobb a fékútja. De teszem fel a kérdést: miért nem lehet ezt megoldani a kérdést nem egyenrangúval? Avagy miért nem lehet olyan kereszteződést csinálni, hogy ne kelljen külön szabájozás a KRESZ-ben, hanem kitáblázni végig? Azért ez nem lenne akkora + költség. Cserébe egyértelmű, hogy mikor kell megadni.
2023. okt. 1. 09:16
 12/14 anonim ***** válasza:
37%
#11 Ha nyitott szemmel járnál az utakon, tudnád, hogy az esetek 99,9%-ban pont ez a helyzet.
2023. okt. 1. 12:10
 13/14 anonim ***** válasza:
57%
Nem. Aki a jelenlegi szabályozást nem tudja értelmezni, az adja vissza a jogosítványát.
2023. okt. 2. 11:02
 14/14 anonim ***** válasza:
84%

Teljes őrület! A vasútnál két okból lehet mindig előnye:

1. független a közúttól

2. nem jár félpercenként

Kérdező! Hogyan képzeled el a kereszteződéseket?

A villamos mehet, mellette én nem, és én mellettem sem.

De a keresztforgalom sem mehet, mert a villamos…

Miért nem mehetek a villamossal egyszerre, ha a keresztforgalom nem mehet?

Pesten a nagy forgalmú olyan élénk a villamosforgalom, hogy teljesen megbénul a keresztirányú közlekedés.

2023. okt. 2. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!