Támogatnátok olyan KRESZ-módosítást, hogy a villamosnak mindig és mindenhol elsőbbsége legyen, és a lámpák is úgy legyenek összehangolva, hogy mindig szabad utat mutasson neki?
Én olyan szempontból támogatnám, hogy nekem is hiába van meg a jogsim én nem tudom ezeket a villamos szabályokat, hogy mikor van elsőbbsége. Szerencsére nem is közlekedem ilyen helyeken. Van a családban tőlem tapasztaltabb, rutinosabb sofőr aki képben van az ilyenekkel és ha esetlegesen nagyvároson keresztül menni akkor vezet ő. De mivel a legközelebbi ilyen város is messze van engem nem érint. Ha egyedül kell menni ilyen helyre akkor inkább tömegközlekedés.
Viszont mivel én is így vagyok vele és látom hogy sokaknak pl egy egyszerű jobbkéz szabály is nehezére esik így baleset veszélyes lehet egy ilyen szituáció. Akár az is, ha nem adja meg a villamosnak az elsőbbsége. De akár az is, ha megadja a villamosnak az elsőbbséget ahol nem kellene.
Pár helyzetet lehetne egyszerűsíteni, mert így is sok a baleset. Persze mivel szerencsére ilyen balesetek nem igazán vannak (vagy legalábbis hírekben nincsennek benne) így ez kevésbé gond.
Mi értelme megtanulni, ha sosem találkozol vele.
Szerintem meg úgy kéne módosítani a KRESZ-t, hogy csak úgy legyen elsöbbsége, ahogy az autóknak is elsöbbsége van. így nem lenne kavarodás, és a nem Sznobföldén élők is tudnák/ki tudnák számítani a villamos mozgását.
#7 Mi számít sznobföldének? Miskolcon pl. van olyan villamos szituáció, ami Budapesten nincs.
És ha lenne minimum logikád, akkor talán megértenéd, miért van elsőbbsége a villamosnak egyenrangúban meg körforgalomban. A villamosnak sokkal nagyobb a fékútja, mint egy autónak, ha előáll az a ritka eset, hogy egyenrangún megy keresztül, utasként te sem örülnél, hogy szinte megáll a kereszteződésben, csak hogy megnézze, jön-e valaki jobbról.
És amúgy is, aki azt a kerek öt mondatot nem tudja megtanulni a villamosról, azzal szemben fennáll az a gyanúm, hogy alkalmatlan a jogosítványszerzésre, mert a nyolc általánost is csak vette valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!