Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kinek adtok igazat a rendőrség...

Kinek adtok igazat a rendőrség - Vitézy Dávid "vitában"?

Figyelt kérdés

[link]

Szerintem egyértelműen Vitézynek van igaza. Nem is értem, hogy a közlekedési rendszabályok betartását felügyelő szerv hogy képzeli, hogy a szabálytalankodó prolikhoz kellene bárkinek alkalmazkodnia.

2023. szept. 25. 09:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
55%
#10 Dehogynem! Mert a lényeget nem érted! Mikor bevezették a zebrás rendelkezést, akkor az arról is szólt, hogy a gyalogos nem léphet le körültekintés nélkül az úttestre, de nem ezt látjuk. Illetve ott van amit írtam a mentőautó, hogy vele szemben meg nincs elsőbbsége, ami szintén erősíti a szabályt, hogy álljon meg, és nézzen körül mielőtt az úttestre lép. Ez nem azt jelenti, hogy autóval neked mindenhol meg kéne állni, ahol neked van elsőbbséged.
2023. szept. 25. 11:54
 12/16 Alex Fly ***** válasza:
50%
@11: nem tudom, mi volt a helyzet 1975 előtt -a jelenlegi KRESZ attől az evtől érvényes -de nem hinném, hogy bármikor is az elsőbbséggel rendelkezőt kényszerítették volna megállásra az elsőbbségadásra kötelezett helyett. És ha szerinted az autóval nem kell megállni mindenhol, ahol elsőbbséged van,akkor a gyalogostól miért várnád el ugyanazt?
2023. szept. 25. 12:03
 13/16 anonim ***** válasza:
46%

#12 "bármikor is az elsőbbséggel rendelkezőt kényszerítették volna megállásra az elsőbbségadásra kötelezett helyett"

Körültekintésről van szó Bari, nem megállásról. Példa: elsőbbségadás kötelező táblánál sem kell megállnia az autósnak, ha megállás nélkül is meg tud győződni arról, hogy behajthat, de ehhez nyilván körültekintés szükséges. A gyalogosnak sem kell megállnia alapvetően, csak körültekintőnek kell lennie. Persze ha a szituáció úgy hozza, akkor nyilván meg kell állnia, mert mire megy az elsőbbségével, ha az autós nem adja meg? Utána az autóst hiába ítélik el, az a gyalogost már nem fogja kihúzni a koporsóból. Szóval a gyalogosnak nem azért kell megállnia, mert bármilyen szabály elvárja, hanem talán hogy ne dögöljön meg.

És amúgy abban is igaza van a másiknak, hogy megkülönböztető jelzést használó járművel szemben nincs elsőbbsége, ebben az esetben kötelessége megállni, de ehhez szét kell nézni. Pont ahogyan a rendőrség videójában is elhangzik, alátámasztva azt, hogy az a videó egyáltalán nem mond hülyeséget!

2023. szept. 25. 12:53
 14/16 Alex Fly ***** válasza:
50%
@13: hol ír olyat a KRESZ, hogy ha védett útvonalon haladok, akkor ha a mellékutcában ki van téve az EAK, akkor nekem kellene megállnom és meggyőződnöm arról, hogy továbbmehetek-e?
2023. szept. 25. 18:24
 15/16 anonim ***** válasza:
34%

Vitézy Dávid kiválóan helyt állna az USA-ban, mert ott értelmezik ennyire drasztikusan az elmondottakat egyes polgárok. Gondolom ő is betenné a macskát a mikróba, mert nem mondták el neki, hogy nem szabad (v.ö. amikor azzal érvel, hogy napszemüveg esetén értelmezhetetlen a szemkontaktus teremtés).

A videóval az ég világon semmi baj nincsen, mert nem jogszabályt értelmezett, hanem baleset megelőzéséhez osztott meg tanácsokat. Az más kérdés, hogy amúgy sokak nem tudnak mit kezdeni ezekkel a tanácsokkal, mert pl. öregen már nem feltétlenül olyan a látása az embernek, hogy az elmondottak hasznosak legyenek a számára, de megfelelő IQ szint mellett az ember ezt jól tudja érteni.

2023. szept. 25. 20:23
 16/16 anonim ***** válasza:
35%

A videó arról szól, hogy ha egy autó már olyan közel van, hogy valószínűleg nem tud megállni, akkor nem kell tesztelni, hogy sikerül-e neki. Ill. egyáltalán, akar-e megállni a sofőrje. Tehát az nem jó elgondolás, hogy lelépek, ha beledöglök is, mert nekem van elsőbbségem. Vitézy szerint inkább le kell lépni, ezek szerint.

A Vitézy az egy barom. Eddig minden megnyilvánulása baromság volt. Már a VEKE elnökeként is.

2023. szept. 26. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!