Kötelességem nekem gondoskodnom róla hogy felnőtt utasaim be legyenek csatolva biztonsági övvel?
Figyelt kérdés
Szerintem igen,párom és mások szerint nem.Hétfőn vizsgázom kreszből.2010. okt. 17. 09:48
11/16 anonim válasza:
Most vizsgáztam kreszből (2 hónapja) és a kérdésedre válasz:
IGEN köteles vagy gondoskodni róla
és BENNE VAN a tesztsorban vizsgán.
12/16 anonim válasza:
Kresz és a gyakorlat:
Kötelességed szólni mielőtt elindulsz, de az utas felelőssége! Őt büntetik
Valóban te vagy a vezető, tehát a fő felelősség elvben és gyakorlatban a tied. Az utast büntetik ma már! régebben a vezetőt büntették ha az utas nem kötöte be az övet. Azonban ha az utasod a felszólításod ellenére nem hajlandó vagy egészségügyi indoka van az öv be nem csatolására Ő viszi el a balhét.
Sok sikert a vizsgán!
13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Sikerült a kresz vizsgám!REmélem a rutin és a forgalmi is elsőre sikerül majd!
2010. okt. 18. 20:47
14/16 anonim válasza:
Neked csak szólnod kell,hogy kössék be magukat.Mindig az egyént büntetik,nem pedig a vezetőt....Gondolj bele...Olyan buszt vezetsz,ahol minden utasnak van biztonsági öve.A szabály,hogy felszállás után,jól érthetően mindenkinek felhívod a figyelmét,hogy kössék be magukat.Ha van erre figyelmeztető fényjelzés a buszon,azt is bekapcsolod.Innentől kezdve téged nem terhel felelősség,ha a busz balesetet szenved,és megsérülnek az utasok.Nem mehetsz oda mindenkihez 5 percenként,hogy megnézd,be volt-e csatolva...Mindig mindent a saját felelősségére tesz mindenki...
15/16 anonim válasza:
Ez az egész öv téma nagyon dühítő:@ Őszintén; ártok én azzal bárkinek is ha nekem nincs bekötve az övem? Korlátozok bárkit bármiben? NEM Akkor had legyen nekem saját jogom eldönteni, hogy mit vagyok hajlandó megtenni a saját biztonságom érdekében...
16/16 anonim válasza:
Már nemcsak a sofőrt büntetik meg ilyenkor, hanem a kedves utast is. Jogosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!