Kötelességem nekem gondoskodnom róla hogy felnőtt utasaim be legyenek csatolva biztonsági övvel?
Figyelt kérdés
Szerintem igen,párom és mások szerint nem.Hétfőn vizsgázom kreszből.2010. okt. 17. 09:48
2/16 anonim válasza:
Én is úgy tudom hogy nem, mivel őket büntetik meg, ha nincsenek bekötve...
3/16 anonim válasza:
Én nem tudom, hogy mi a válasz, de megsúgom, KRESZ-vizsgán elvileg nincs ilyen kérdés (tavaly még nem volt, pedig már így is van vagy ötszáz kérdés a programban)
Amúgy én szoktam szólni, ha nem kötik be magukat, biztos, ami biztos
4/16 anonim válasza:
Mivel az utasaid biztonsága a te felelősséged, ezért igen.
5/16 anonim válasza:
Ez a KRESZ gyakorlóprogram legelső, demó kérdése minden indításkor. A válasz nem. És ezt tuti.
6/16 Nemo kapitány (V.A.) válasza:
Szerintem sem, és mondhatod is, hogy te bekapcsoltattad az övet induláskor, (ez elvárható) de az utas kikapcsolta észrevétlenül, mert szorította, és pzs-t keresett, stb. (ezt nem ellenőrizheted folyton)
DE!
Ha netán baleset történik és te (is) hibás vagy, akkor nagyon nem mindegy, hogy kit milyen sérülés ér, és pl. börtönbe kerülsz-e vagy nem. Én is szólok emiatt.
7/16 anonim válasza:
Ha a rendőr ellenőrzi és nincs bekötve akkor nem te vagy a felelős, de ha baleset lesz és nincs bekötve akkor te felelsz. Értelmes, nem?
8/16 anonim válasza:
1. A párodnak igaza van. Az 58/2007.(III.31.) Korm.rendelet ebben a tekintetben is módosította az 1/1995-ös alaprendeletet. A rendelet 7. § (1) bekezdése a korábbi szabályozáshoz képest abban hoz alapvető változást, hogy a biztonsági övvel felszerelt ülésen utazó személy biztonsági övének becsatolásáért már nem a járművezetőt teszi felelőssé, hanem magát az ülésen utazó személyt. Ebből adódóan a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt magát a szabályszegőt kell intézkedés alá vonni, legyen az a járművezető vagy az utas. (Egy KRESZ-oktató)
9/16 anonim válasza:
Viszont a gyakorlatban ragaszkodj ahhoz, hogy a felnőtt utasod be legyen kapcsolva.:)
10/16 anonim válasza:
Férjem, lányom, mindig figyelmeztet amikor beülök a kocsiba. Biztonsági övet bekapcsolni! Ez az első reakciójuk. És én már szinte rutinból megszoktam hogy bekapcsolom. Igazuk van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!