Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kötelességem nekem gondoskodno...

Kötelességem nekem gondoskodnom róla hogy felnőtt utasaim be legyenek csatolva biztonsági övvel?

Figyelt kérdés
Szerintem igen,párom és mások szerint nem.Hétfőn vizsgázom kreszből.
2010. okt. 17. 09:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
igen
2010. okt. 17. 09:54
 2/16 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom hogy nem, mivel őket büntetik meg, ha nincsenek bekötve...
2010. okt. 17. 09:57
 3/16 anonim ***** válasza:

Én nem tudom, hogy mi a válasz, de megsúgom, KRESZ-vizsgán elvileg nincs ilyen kérdés (tavaly még nem volt, pedig már így is van vagy ötszáz kérdés a programban)

Amúgy én szoktam szólni, ha nem kötik be magukat, biztos, ami biztos

2010. okt. 17. 10:00
 4/16 anonim ***** válasza:
37%
Mivel az utasaid biztonsága a te felelősséged, ezért igen.
2010. okt. 17. 10:03
 5/16 anonim ***** válasza:
Ez a KRESZ gyakorlóprogram legelső, demó kérdése minden indításkor. A válasz nem. És ezt tuti.
2010. okt. 17. 10:04
 6/16 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Szerintem sem, és mondhatod is, hogy te bekapcsoltattad az övet induláskor, (ez elvárható) de az utas kikapcsolta észrevétlenül, mert szorította, és pzs-t keresett, stb. (ezt nem ellenőrizheted folyton)

DE!

Ha netán baleset történik és te (is) hibás vagy, akkor nagyon nem mindegy, hogy kit milyen sérülés ér, és pl. börtönbe kerülsz-e vagy nem. Én is szólok emiatt.

2010. okt. 17. 10:10
 7/16 anonim ***** válasza:
Ha a rendőr ellenőrzi és nincs bekötve akkor nem te vagy a felelős, de ha baleset lesz és nincs bekötve akkor te felelsz. Értelmes, nem?
2010. okt. 17. 10:13
 8/16 anonim ***** válasza:
84%
1. A párodnak igaza van. Az 58/2007.(III.31.) Korm.rendelet ebben a tekintetben is módosította az 1/1995-ös alaprendeletet. A rendelet 7. § (1) bekezdése a korábbi szabályozáshoz képest abban hoz alapvető változást, hogy a biztonsági övvel felszerelt ülésen utazó személy biztonsági övének becsatolásáért már nem a járművezetőt teszi felelőssé, hanem magát az ülésen utazó személyt. Ebből adódóan a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt magát a szabályszegőt kell intézkedés alá vonni, legyen az a járművezető vagy az utas. (Egy KRESZ-oktató)
2010. okt. 17. 10:29
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Viszont a gyakorlatban ragaszkodj ahhoz, hogy a felnőtt utasod be legyen kapcsolva.:)
2010. okt. 17. 11:05
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Férjem, lányom, mindig figyelmeztet amikor beülök a kocsiba. Biztonsági övet bekapcsolni! Ez az első reakciójuk. És én már szinte rutinból megszoktam hogy bekapcsolom. Igazuk van!
2010. okt. 17. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!