Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nagyon balfék voltam?

Nagyon balfék voltam?

Figyelt kérdés
Adott az alábbi szitu: főútvonalon haladok, a szemből érkező balra kíván kanyarodni. Tudom, hogy nekem volt elsőbbségem, de jófejségből elengedtem. A mögöttem haladó is lassított, úgy gondoltam vette a lapot ő is, és majd velem együtt elindul szépen. Viszon amikor egyesbe tettem, és elkezdtem indulni, láttam, hogy ő abban a pillanatban elkezdett indexelni balra, hogy kikerüljön, ezért megálltam. Ő pedig bár dudát nem használt, de legyintéssel jelezte a nemtetszését. Én nem akartam rosszat, de úgy érzem félre értettük egymást. Máskor nem fogok beengedni senkit, ha ez ennyire balesetveszélyes. Ha előttem hasonló okból lassítanak, akkor én megállok, és kivárom azt a kb. 5 másodpercet. Nem tudom, mennyire volt hibás lépés a részemről ez. Direkt figyeltem elindulásnál a mögöttem haladóra, de amikor elindultam akkor még pont ő is lassított, és még pont nem indexelt. 1 éve vezetek, nem voltam még ilyen szituban máskor sosem kerülnek ki ilyenkor. Vagy ennyire megtévesztő voltam? Ne kíméljetek, szeretnék őszinte véleményeket kérni.
2023. aug. 30. 16:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%

Keresztezodes elott akkor allunk meg, ha nem tudunk athajtani rajta!

Mert dugo van.

Mas esetekben nem.

Foutra balra kanyarodok segitese:

ha megyek a fouton es nem jonnek a seggemben, szembol nem jonnek, akkor elengedem a gazt, ez altalaban eleg arra, hogy egy gyors kuplungolassal kikanyarodjon balra az illeto. Aki meg megvarja meg a jovo hetet is, azon nem tudok segiteni.

De nem allok meg.

2023. aug. 31. 18:52
 12/13 anonim ***** válasza:
54%

"Keresztezodes elott akkor allunk meg, ha nem tudunk athajtani rajta!"

Ez a szabály csak lámpás kereszteződésre vonatkozik.

2023. szept. 1. 07:58
 13/13 anonim ***** válasza:
Na ne mondd!
2023. szept. 1. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!