Nagyon balfék voltam?
Figyelt kérdés
Adott az alábbi szitu: főútvonalon haladok, a szemből érkező balra kíván kanyarodni. Tudom, hogy nekem volt elsőbbségem, de jófejségből elengedtem. A mögöttem haladó is lassított, úgy gondoltam vette a lapot ő is, és majd velem együtt elindul szépen. Viszon amikor egyesbe tettem, és elkezdtem indulni, láttam, hogy ő abban a pillanatban elkezdett indexelni balra, hogy kikerüljön, ezért megálltam. Ő pedig bár dudát nem használt, de legyintéssel jelezte a nemtetszését. Én nem akartam rosszat, de úgy érzem félre értettük egymást. Máskor nem fogok beengedni senkit, ha ez ennyire balesetveszélyes. Ha előttem hasonló okból lassítanak, akkor én megállok, és kivárom azt a kb. 5 másodpercet. Nem tudom, mennyire volt hibás lépés a részemről ez. Direkt figyeltem elindulásnál a mögöttem haladóra, de amikor elindultam akkor még pont ő is lassított, és még pont nem indexelt. 1 éve vezetek, nem voltam még ilyen szituban máskor sosem kerülnek ki ilyenkor. Vagy ennyire megtévesztő voltam? Ne kíméljetek, szeretnék őszinte véleményeket kérni.2023. aug. 30. 16:50
11/13 anonim válasza:
Keresztezodes elott akkor allunk meg, ha nem tudunk athajtani rajta!
Mert dugo van.
Mas esetekben nem.
Foutra balra kanyarodok segitese:
ha megyek a fouton es nem jonnek a seggemben, szembol nem jonnek, akkor elengedem a gazt, ez altalaban eleg arra, hogy egy gyors kuplungolassal kikanyarodjon balra az illeto. Aki meg megvarja meg a jovo hetet is, azon nem tudok segiteni.
De nem allok meg.
12/13 anonim válasza:
"Keresztezodes elott akkor allunk meg, ha nem tudunk athajtani rajta!"
Ez a szabály csak lámpás kereszteződésre vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!