Hogy tudták elintézni a lakók azt, hogy a google térképen már ne legyenek láthatók bizonyos utcák?
Ez egyszerűen hihetetlen, de igaz!
Fél évvel ezelőtt a google térképen még láttuk Budajenőn a HILLTOP lakóparkban (az egész dombtetőn) az utcaképet és a házakat. Ugyanúgy, ahogy az egész faluban bármelyik utcát és házat.
Most viszont nem lehet látni!
Pedig az utcák, utak és a parkosított rész ott is közterületnek számít!
És ott sok utca és ház van.
Azért nézegetjük, mert eladó házat keresünk. Néha találunk hirdetést, ezért megnéztük volna az utcaképet, az eladó házat kívül, illetve a szomszédos házakat a google térképpel, ne kelljen feleslegesen oda menni, ha valami nem tetszik.
Már nem látjuk. És mi van akkor, ha oda akarunk menni, de a térképen nem látszik semmi?
De már nem lehet!
Mindenhol máshol a környéken, a környékbeli falvakban mindent lehet látni, de itt semmit.
Esetleg kérdező, nem építették át az utcát? Nem változott meg az utca nyomvonala? Mert olyat már láttam, igaz sima főútnál, hogy volt egy útépítés (pl. kiegyenesítettek egy kanyart), és onnantól, hogy frissült uténa az utcakép, az átépítés előtti állapot már nem volt elérhető, mert a térképen a régi út helyén, már nem volt semmi ahova oda tudtad volna húzni a nyilat.
Azt kizártnak tartom, hogy az emberek kérték volna, hogy ne legyen rajta. Házat valóban lehet kérni, hogy legyen kitakarva (bár szerintem hülyeség, több oknál fogva, de ez egy másik téma, korábban más kérdésnél kifejtettem, hogy miért nem érdemes), de ezek sokszor csak 1-1 épületet, - meg a hozzá tartozó kertet - jelentenek. Ha pedig valahol sorompó van, akkor az jóeséllyel magánterület, ahová a Google autó sem hajthat be.
Egyébként Németországban is van már Google utcakép, pont a napokban néztem, hogy frissült. Meg írták is pár hónapja valami cikkben, hogy 15 év után visszatérnek Németországba, hátha azóta már nem olyan paranoiások az emberek, mint anno. (Egyébként hatóságilag engedélyezve volt akkor is a Google-nak az utckép készítése, volt bírósági ügy is, ahol végül ők nyertek.)
Nem építették át az utcákat, ez lehetetlen. Hatalmas családi házak vannak ott, nem lehet az utcákat átépíteni.
A sorompó mögötti rész nem magánterület, hanem közterület, utcák, körforgalmak, járdák, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!