Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha ketten megyünk egy E-roller...

Ha ketten megyünk egy E-rolleren megbüntethet a rendőr?

Figyelt kérdés
Érdekelne, hogy létezik-e már ez ellen bármilyen szabályozás vagy nyugodtan mehetünk így.

2023. aug. 15. 14:25
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
73%

RE:#10

Maximum 300W (0.3kW) motor teljesítményig, Maximum 25km/h végsebességig nem segédmotoros.

2023. aug. 15. 19:39
 12/41 anonim ***** válasza:
23%
11. Tévedsz! A következő háromnak egyszerre kell teljesülnie: nem lehet rajta gázkar, nem lehet 300 watt feletti teljesítménye, a rásegítésnek meg kell szűnnie 25 km/h felett.
2023. aug. 15. 19:56
 13/41 anonim ***** válasza:
60%

Aha, értelek.

[link]

2023. aug. 15. 20:34
 14/41 anonim ***** válasza:
73%

Látom meg fiatal vagy ezért segítek ez a valóságban hogy működik.

Te és az agyhalott haverod elkezdtek rallyzni az elektromos rollerrel, ami egyértelműen nem alkalmas arra, hogy ketten a közúti közlekedésben részt vegyetek.

Ezt látja egy rendőr, majd mivel semmi kedve egy balesetnél állni ahol két hülye összetörte magát, melléd gurul és szól, hogy pattanjatok le róla.

Te ekkor előveszed a

“ Amíg nincs szabályozva addig nem büntethet a rendőr se.”

Mentalitásod, melyet követően a rendőr a figyelmeztetés helyett szépen megzsanettoz.

Utána pedig fel leszel háborodva, hogy milyen szemetek és korruptak és blabla

2023. aug. 15. 20:39
 15/41 anonim ***** válasza:
60%
Zsanettozás után szerintem nem ok nélkül lesz felháborodva:D
2023. aug. 15. 20:42
 16/41 A kérdező kommentje:
14-es már megkapta hátulról a zsanettozást, tudja mi a dörgés, nem ellenkezik, úgy hamarabb túlesik rajta :D
2023. aug. 15. 22:10
 17/41 bazaltkaroly ***** válasza:
59%

Ezt a segédmotoros dolgot nem értem igazán. tele vannak a városok (Szolnok, Miskolc, Budapest) mindenféle szabadon használható e-rollerekkel. Tegyük fel, hogy tényleg segédmotoros kerékpárnak számít, akkor miért használhatja bárki x év felett, szimplán egy okostelefonnal, és egy bankkártyával a kézben. Feltűnt, hogy ezeknek a rollereknek egy kis "pöcke" van, amit hüvelykujjal kell lenyomni, hogy menjen. Lehet, hogy ez a kiskapu, mert így már nem számít gázkarnak?

Egyébként láttam már olyan rollert, aminek van elől egy külön lábtartó második személynek, de az is kérdés, hogy mennyire legális.

Visszatérve a kérdésedre. A Lime rollerek felhasználási szabálya szerint, csak egy ember utazhat rajta ( [link]

Megbüntethet a rendőr, mert veszélyes, ha tisztában van a szabályokkal, de valószínűleg csak figyelmeztetni fog. Azonban ha a Lime tudtára jut, hogy ketten használjátok, akkor le fognak tiltani az appról.

KIEGÉSZÍTÉS: Közben látom, hogy a Lime szabályzata szerint "Érvényes vezetői engedéllyel vagy azonosító okmánnyal kell rendelkezned.". De akkor kérdem én, hogy miért tudja bárki használni, egy telefon és egy bankkártya tulajdonában?

2023. aug. 16. 11:07
 18/41 bazaltkaroly ***** válasza:
78%

Előző vagyok: A linket rosszul küldtem: [link]

Egyébként itt robogóként utal a járműre.

2023. aug. 16. 11:09
 19/41 anonim ***** válasza:
78%
17. Miért, autót, motorkerékpárt stb. nem használhat bárki?
2023. aug. 16. 11:12
 20/41 anonim ***** válasza:
78%
#17: hát ezaz, a Blinkeet meg a Limit/Greengot csak beregisztrált jogsival használhatod...
2023. aug. 16. 11:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!