Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a teendő, ha nem tudok...

Mi a teendő, ha nem tudok biztonságosan kikanyarodni balra, de a mögöttem jövő már nyomja a dudát, hogy menjek?

Figyelt kérdés
Útkereszteződésben alárendelt útról kifordulva.
2023. júl. 8. 08:30
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%
#10 Oszthatod az észt, a balkániság ott kezdődik, hogy a mögöttem álló agybajos indok nélkül, teljesen feleslegesen tenyerel bele a dudába. Az ilyet nem fogom segíteni, ott rohadjon meg.
2023. júl. 8. 11:01
 12/25 Koplárovics Béci ***** válasza:
0%
#11: és úgy gondolod, hogy megoldás az, hogy ha van egy bolond, akkor kötelező neked is annak lenned? Mert ha így gondolod, akkor eleve balkáni szinten vagy, ugyanolyan agybajos vagy, mint ő. A "nem segítem" és amit írtál, hogy szándékosan feltartod, az nem ugyanaz a kategória.
2023. júl. 8. 11:21
 13/25 anonim ***** válasza:
88%

#3: „Kiszállsz és...”

Jól jegyezzétek meg, ha csak nem történt koccanás vagy baleset, vita céljából SOHA nem szabad kiszállni az autóból, főleg nem odamenni a másikhoz! Íme egy tanulságos példa hogy ez miért is nem ajánlott...

[link]

2023. júl. 8. 11:24
 14/25 anonim ***** válasza:
61%

#12 Nem vagyok bolond, simán csak nem indulok el ;)

Hagyjuk már a szándékosan feltartod szent szöveget. Nehogy már még elkezdjük sajnálni, hogy szegény türelmetlen parasztot beszopatják azért, mert egy türelmetlen paraszt... Tanulja meg hol a helye és hogy nem egyedül közlekedik az utakon.

Ettől nem leszek idegbeteg, a világ legnagyobb nyugalmával teszem amit teszek, jót röhögve azon, hogy a barmot rázza az ideg.

2023. júl. 8. 11:46
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
#14 a mögötte lévők meg tapsolnak a bátorságodhoz.
2023. júl. 8. 13:23
 16/25 anonim ***** válasza:
27%
Lehet hogy nem neked nyomja, akkor mivan?
2023. júl. 8. 14:15
 17/25 anonim ***** válasza:
46%

A helyes cselekedet ilyenkor az, hogy megvárod, míg biztonságosan ki tudsz kanyarodni és ha a mögötted jövő aggresszív ezek után is, akkor számítasz rá, hogy jön a megtorlás.

Amit én szoktam csinálni az majdnem ugyanez, csak előtte leengedem az ablakot és bemutatok a parasztnak. Nem szokták szeretni, elég kontraproduktív is , de ezzel együtt jobban esik adni egy kis visszajelzést.

2023. júl. 8. 14:55
 18/25 anonim ***** válasza:
90%
Múltkor kanyarodtam volna fölérendelt útról balra, mögöttem persze már ott volt a kis béemvés szarjancsi. Egy gyalogos ment át azon az úton, amire rá akartam kanyarodni, gondoltam, nem gázolom halálra, ha lehet. Az meg mögöttem villogott, dudált, magyarázott. Nem vagyok egy tűzrőlpattant egyén, de én bemutattam neki. Nehogy már nekem kelljen elnézést kérni, amiért ő alkalmatlan a vezetésre.
2023. júl. 8. 19:39
 19/25 anonim ***** válasza:
94%

Nalam ez a sorrend.

1.Hatranezek, hatha valamelyik ismerosom szorakozik.

2. Megnezem, hogy esetleg kigyulladt-e az autom.

Ha egyik sem.

3. Megvarok egy hezagot, hogy ki tudjak kanyarodni.

2023. júl. 8. 19:42
 20/25 anonim ***** válasza:
90%

Ha nem úgy mész oda, mint akinek 80-as karja van, akkor nem fognak szembefújni.

Lakott területen csak a balesetveszély elkerülése végett használható hangjelzés, ergo jogosan feltételezem a folyamatos dudaszó hallatán, hogy emberünk rosszul van és ne adj Isten ráborult a kormányra, ezért meggyőződöm arról, hogy jól van. A “szabálytalan” várakozásról pedig csak annyit, hogy a KRESZ szerint is elsődleges az élet- és vagyonvédelem, ha viszont elhajtok és mégis rosszul volt, akkor elmulasztom segítségnyújtási kötelezettségemet.

2023. júl. 8. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!