Mi a teendő, ha nem tudok biztonságosan kikanyarodni balra, de a mögöttem jövő már nyomja a dudát, hogy menjek?
#3: „Kiszállsz és...”
Jól jegyezzétek meg, ha csak nem történt koccanás vagy baleset, vita céljából SOHA nem szabad kiszállni az autóból, főleg nem odamenni a másikhoz! Íme egy tanulságos példa hogy ez miért is nem ajánlott...
#12 Nem vagyok bolond, simán csak nem indulok el ;)
Hagyjuk már a szándékosan feltartod szent szöveget. Nehogy már még elkezdjük sajnálni, hogy szegény türelmetlen parasztot beszopatják azért, mert egy türelmetlen paraszt... Tanulja meg hol a helye és hogy nem egyedül közlekedik az utakon.
Ettől nem leszek idegbeteg, a világ legnagyobb nyugalmával teszem amit teszek, jót röhögve azon, hogy a barmot rázza az ideg.
A helyes cselekedet ilyenkor az, hogy megvárod, míg biztonságosan ki tudsz kanyarodni és ha a mögötted jövő aggresszív ezek után is, akkor számítasz rá, hogy jön a megtorlás.
Amit én szoktam csinálni az majdnem ugyanez, csak előtte leengedem az ablakot és bemutatok a parasztnak. Nem szokták szeretni, elég kontraproduktív is , de ezzel együtt jobban esik adni egy kis visszajelzést.
Nalam ez a sorrend.
1.Hatranezek, hatha valamelyik ismerosom szorakozik.
2. Megnezem, hogy esetleg kigyulladt-e az autom.
Ha egyik sem.
3. Megvarok egy hezagot, hogy ki tudjak kanyarodni.
Ha nem úgy mész oda, mint akinek 80-as karja van, akkor nem fognak szembefújni.
Lakott területen csak a balesetveszély elkerülése végett használható hangjelzés, ergo jogosan feltételezem a folyamatos dudaszó hallatán, hogy emberünk rosszul van és ne adj Isten ráborult a kormányra, ezért meggyőződöm arról, hogy jól van. A “szabálytalan” várakozásról pedig csak annyit, hogy a KRESZ szerint is elsődleges az élet- és vagyonvédelem, ha viszont elhajtok és mégis rosszul volt, akkor elmulasztom segítségnyújtási kötelezettségemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!