Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért lenne ez jó az embereknek?

Miért lenne ez jó az embereknek?

Figyelt kérdés

Olvastam több cikket, miszerint a magyarok többsége támogatja a sebességmérés szigorítását, illetve az átlagsebesség alapján történő ellenőrzést.

Én úgy tapasztalom, hogy az autópályákon az autósok többsége gyorsabban megy, mint 130km/h

Tehát a többség gyorsan hajt és a többség szigorúbb ellenőrzést szeretne.

Ezek szerint vannak, akik azt akarják, hogy megbüntessék őket?

Ez lett volna a fő kérdés.

A másik (ez már csak mellékes):

Nem lenne túl durva, ha átlagsebesség alapján büntetnének?

Ha én egy óra alatt megteszek 145km távolságot, akkor már fizessek?

Abból nem következnek balesetek, hogy egyesek stabilan 150-nel mennek 130 helyett.

És ha 200-zal hajtok, de két mérési pont között megállok egy pihenőnél?

Nem büntetnek meg, de veszélyesebb vagyok, mint aki 150-nel ment.

A követési távolság be nem tartását kellene büntetni, mert az 100x veszélyesebb. Abból következnek a balesetek az autópályákon.

Nem azt mondom, hogy ne büntessék aki túl gyorsan megy, de lehetne egy tágabb tűréshatár az autópályákon.

2023. júl. 5. 13:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%
Az a baj, hogy azt hiszed, mindenki akkora Fittipaldi, mint te.
2023. júl. 5. 16:58
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk az már eleve baromság, hogy a többség gyorsan hajt. Persze, lakott területen még igaz is lehet , hogy inkább 50 helyett 60 a “forgalom ritmusa”, de autópályán én 140 körül haladva a többség mellett kényelmesen elautózok.
2023. júl. 5. 18:04
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"Én úgy tapasztalom, hogy az autópályákon az autósok többsége gyorsabban megy, mint 130km/h"

Azt ugye sejted, hogy a közlekedők többsége nem az autópályán száguldozik veled, hanem otthon és a falu-város között jön-megy. És ők bizony örülnének a nyugisabb közlekedésnek.

2023. júl. 5. 18:53
 14/21 Alex Fly ***** válasza:
100%

Két külön csoportról van szó -ahogyan ezt te is leírtad.

A magyarok többsége akar szigorítást; a gyorhajtás az autósok többségére jellemző -nyilván ők azok, aki a többséggel ellentétben nem szeretnének szigorítást...

2023. júl. 5. 21:09
 15/21 A kérdező kommentje:

Tegyük fel, hogy az autósok 60%-a gyorsan hajt és az emberek 60%-a támogatja a szigorítást.

Így van egy legalább 20%-os közös metszet, melyet olyanok alkotnak, akik gyorsan is mennek és szigorítást akarnak.

De nem is olyan fontos ez.

2023. júl. 6. 01:17
 16/21 A kérdező kommentje:

Látok olyan videókat, hogy egy sofőr szembe megy a forgalommal AUTÓPÁLYÁN!

Ezek legtöbb esetben idős emberek.

Tőlük elveszik a jogosítványt?

Minden esetben?

Nem tudom elképzelni, hogy ők alkalmasak lennének a vezetésre.

Legalább 1000x veszélyesebbek, mint akinek 1 ezrelék a véralkohol szintje.

Támogatom, hogy elvegyék a jogosítványt attól, aki ivott 3 sört vezetés előtt, de akkor azt is vágják meg, aki szembe megy a forgalommal az autópályán!

Ez nem tudom hogy működik, kérem írja le aki tudja

Elkanyarodtam a témától, ez is eszembe jutott

2023. júl. 6. 01:23
 17/21 Alex Fly ***** válasza:

@15: feltehetjük, de még mindig nincs közös metszet...

Ugyanabba a tévedésbe esel,mint a kérdező: az "autósokat" és az "embereket" ugyanazon csoportnak tekinted -holott az autósok csak az emberek egy csoportja...

Helyesen: ha az emberek 60%-a szeretne szigorítást,az nem jelenti azt, hogy ezek között akadna akár egyetlen autós is. Azt pedig főleg nem, hogy lenne közöttük az autósok 60%-át kitecő gyorshajtó...

2023. júl. 6. 07:37
 18/21 anonim ***** válasza:
A sebesség egy dolog. Nézd meg a kozutas Instagram oldalt hány idióta képtelen autópályán követési távolságot tartani. Arra miért nincs büntetés? Pedig legalább annyira veszélyes, mint a gyorshajtás telefon nyomkodast hagyjuk is, esélytelen visszaszorítani.
2023. júl. 6. 08:22
 19/21 anonim ***** válasza:

Sok dologgal lehet balesetet okozni vezetés közben. Ezek egyike a gyorshajtás. Igen sok ember van, aki többet gondol magáról, mint a valóság. Ha csak ezeket a száguldozókat kiszűrnék, már javulna a helyzet, csökkenne a balesetek száma.

Az objektív felelősség nem 131-től van autópályán se. A mostani variáció szerint 151-től (amúgy 154-től, amire valószínűleg vissza fognak állni), és már 151-nél is a legtöbb autó órája legalább 160-at mutat. Az átlagsebességes büntetés erre vonatkozna. Az ilyeneket meg kapják el, egye fene...

Autópályán a többség valós 140 alatt közlekedik, tehát esélytelen, hogy megbüntessék őket. Ők szeretnék, hogy a 160-180-nal száguldozókat elkapják. (Mert jellemzően ezek azok, akik tolják a lassabban előzőket, meg hasonló dolgokat követnek el, mert ők nagyon sietnek, már nagyon várja valaki a veséjüket...

2023. júl. 6. 10:14
 20/21 anonim ***** válasza:
Néhány hete meg azon ment a hiszti, hogy belengették a zéró toleranciás trafikat és hogy mindenkit égre-földre fognak büntetni mérési hibák miatt.
2023. júl. 7. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!