Ugye itt jobbkéz szabály érvényes?
Szerintem igen, csak sokan azt gondolják hogy nem, mert főútról tértek le és egyenesen lehet haladni és azt hiszik hogy továbbra is főúton vannak.
Ahányszor itt járok mintha Indiában lennék.
Kicsit zűrzavaros, mert van hogy egyszerre egymás után több autó jön be a parkolóba és bent jobbra ahol parkol a fehér Toyota SUV, ha onnét jön ki egy autó és ugye jobb kézen van, akkor hirtelen feltorlódás alakul ki és ugye zebra is van és kint rekednek az autók a főúton keresztbe, mert egy sem számol arra hogy zebra is van és bent jobbkéz szabály.
Persze ez a zűrzavar csak akkor jön létre amikor 10 emberből egynek ugrik be a jobbkéz szabály.
Kicsit nehéz volt dekódolnom, hogy pontosan mire is kérdezel rá. Tehát az érdekel, hogy ha mondjuk a SUV-os jön kifelé onnan, amelyik részen parkol, és a Lidl felé, befelé valaki már lekanyarodott az útról, átment a zebrán, és ott találkoznak, akkor az jobbkezes-e, és a SUV-osnak van-e elsőbbsége? Igen.
Nem jobbkéz miatt van indiai jellege a dolognak, hanem azért , mert oktatás óta az emberek elfelejtették, hogy ebben a szituban a "védett útról" csak akkor kezdhetem meg a Lidl parkoló területre bekanyarodást balra (a teljesség igénye nélkül), ha:
- a "védett úton" egyenesen nem jön szembe senki
- a "védett útról" nem kanyarodik senki szemből, kis ívben a parkolóba
- ha gyalogos nem közeledik a zebrához (mert a zebra előtt közvetlenül már nincs hely az elsőbbségadásra, így a bekanyarodás előtt kell megvárni)
- ha nincs ugyan gyalogos, de a zebra után, a kereszteződés előtt van egy autónyi hely (magyarul nem áll ott egy autó, aki éppen elsőbbséget ad a SUV irányából kijövőnek)
Mondjuk ez ezek miatt egy marhára rosszul kialakított bejárat. Ha a zebra előtt az út felől lenne még egy autónyi hely, kicsit könnyebb lenne az értelmezés.
A macisajt kifelé jövet kap értelmet, szerintem nem arra kérdezett a kérdező.
11
Ettől tökéletesebb választ nem is vártam, de tényleg. :) :)
Szerintem mindent elmondtál pontosan és érthetően! :)
Köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!