Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Milyen időben nem induln el...

Milyen időben nem induln el otthonról? Álltál már félre pl. vihar miatt?

Figyelt kérdés
Mit teszel, ha elkap egy olyan viharos eső amiben nem lehet tájékozódni?
2023. jún. 24. 19:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
43%

Tájékozódni? Tudom hova megyek, van GSP, odatalálok, akkor is ha esik.

Ha arra gondolsz, hogy lokálisan nem lehet látni mondjuk a por/hóvihartól, akkor a kifejezés, amit keresel: "az út- és látásiviszonyoknak megfelelő".

Egyedüli eset, amikor meggondolom az a hóesés. Akkor sem magam miatt, hanem a többi balf/sz miatt. A pár évvel ezelőtti márciusi hóviharban mi is vittünk enni az úton ragadtaknak meg pöfötettem el egy tank gázolajat a mentés alatt. Mert sem a sofőrök, sem a közútkezelő nem tudta megoldani a rábízott feladatot.

2023. jún. 24. 19:36
 2/12 anonim ***** válasza:
91%
Ónos esőben nem indulnék el itthonról autóval (de még nem fordult elő ilyen). 13 év alatt 1x álltam le az út szélére heves esőzés miatt, megvártam, míg csillapodik. (Sz*rt se lehetett látni) A szüleimmel is 1x fordult elő életükben ilyen, ők is felhőszakadás miatt voltak kénytelenek megállni.
2023. jún. 24. 19:44
 3/12 anonim ***** válasza:
89%

Ónos esőben, jégesőben nem indulok el.

Jégeső miatt is álltam már félre védett helyre, és volt amikor olyan heves vihar kapott el a Gemenci-erdőben, hogy 5 méterre nem láttam magam előtt az utat - sőt a felezővonalat sem láttam magam mellett. Ott vészvillogóval félreálltam egy buszöbölben kb. 10 percre. Egyszer meg Keszthely fölött futottam bele oyan ködbe, hogy a kocsi elejét nem láttam.

2023. jún. 24. 20:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Még nem volt olyan, hogy félreálltam volna. De olyan volt már, hogy legszívesebben félreálltam volna. Szakadó eső, éjszakai szakadó eső. Azért nem álltam félre, mert szart se láttam, és nem láttam alkalmas helyet. Plusz féltem volna, hogy valaki nekem jön.
2023. jún. 24. 23:26
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is csak az ónos esőt tudnám mondani az egyetlen olyan időjárási formának amikor nem indulnék el otthonról. Bár már volt az úgy, hogy kénytelen voltam vezetni közben mert útközben kapott el. 20-al hazacsúszkáltam.

Mondanám, hogy nagy hóviharban sem indulnék el ha nem lenne fontos de ilyen Magyarországon már nem hiszem, hogy lesz.

2023. jún. 25. 02:35
 6/12 anonim ***** válasza:
74%
Ha menni kell, akkor menni kell. Amikor leesik 20 centi hó, akkor speciel nekem be kell ülni az autóba, hogy elmenjek az idős rokonokhoz havat lapátolni, bár ez ritka. Motorral is indultam már el szakadó esőben, mert időre mentem valahova, és nem volt autóm.
2023. jún. 25. 12:51
 7/12 anonim ***** válasza:

Jégesőben és ónos esőben nem indulnék el, viszont menet közben csak a jégeső miatt állnék félre. Esetleg ha tornádó vagy tűzvihar kapna el, azonban ezek felé úgysem mennék.

Attól, hogy szakad az eső, erős köd van, vagy havazik nem fogok megállni.

2023. jún. 25. 16:58
 8/12 anonim ***** válasza:
78%

Igen. Konkrétan a nem is olyan régi porviharnál az M1-esen.

Lehetett látni oldalról, hogy gomolyog a hatalmas porfelhő.

Csak 2 ember nem láthatta, a vak, és a Fittipaldi kivagyoki tajparasztok.

Amikor láttam, hogy nemsokára eléri a pályát magát, szépen kimentem a leállóba, elakadásjelző és ködlámpák bekapcs, odébbléptem a kocsitól kicsit hátrébb, kívülre, mellényben.

Utána meghallgattam és megnéztem ahogy a többiek egymásba csapódnak.

Mivel egyértelmű volt, hogy sok lesz az idióta, akinek igazából vissza kéne adni a jogsiját, már előre hívtam a rendőrt, mentőt, tűzoltót, hogy baleset LESZ az M1-esen.

2023. jún. 25. 19:03
 9/12 anonim ***** válasza:
23%
#8 Kasszandra, mesélj még.
2023. jún. 25. 19:47
 10/12 anonim ***** válasza:

#9:

Mondjad pubi, ki bántott? Vagy mi is a bajod pontosan? (Már a hangokon kívül, amik a fejedben másoknak való oktalan beszólogatásra késztetnek.)

2023. jún. 25. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!