Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mièrt a bal oldali kèrt elnèzèst?

Mièrt a bal oldali kèrt elnèzèst?

Figyelt kérdés
3 sávos úton külső belső sávban volt 1-1 autós. Mindketten egyszerre indexeltek, (gondolom benèztek oldalra mert nem egyből váltottak sávot) egyszerre indultak el. Èszre vettèk egymást, visszahúzták a saját sávjukba az autót, ès nem is volt duda (nem ezzel foglalkoztak, nem egymásra vártak) majd mikor vissza húzták a baloldali picit dudált, ès láttam a kèzmozdulatát, amivel elnèzèst kèrt. Mièrt a baloldalinak kellett, mièrt nem a jobb oldalinak, illetve mièrt nem egyiknek sem?
2023. jún. 17. 15:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

7

"Ez kevés lenne a bíróságnak, ha ütköznénk."

Kivéve, ha pont ettől az illetőtől kérne szakvéleményt a bíróság, mert KRESZ-szakértőként is működik közlekedési ügyekben...

2023. jún. 18. 16:52
 12/14 anonim ***** válasza:

Ostobaságot beszélsz.

Miért kérne a bíróság jogszabályról szakvéleményt?

Már az első válaszomban leírtam, hogy baleset esetén mindkét fél hibás lenne. Ez az eredeti kérdés, maradjunk ennél.

Vannak jogszabályok jobbról érkező elsőbbségére, de itt nem erről van szó.

Szerintem ti kitalálnátok jobbkéz szabályt akkor is, amikor két jármű parkolásból egymásba tolat.

Még egyszer: 3 sáv. Sávot vált mindkét versenyző. Idézzetek jogszabályt, miszerint a jobbról sávot váltó van előnyben.

Mindketten hibásak, ha ütközés van!

2023. jún. 18. 22:13
 13/14 anonim ***** válasza:
#12: Nem.
2023. jún. 19. 07:16
 14/14 bazaltkaroly ***** válasza:
Egyszerűen illedelmes volt. Ha az emberek fele ilyen lenne, akkor sokkal kellemesebb lenne a forgalom.
2023. jún. 20. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!