Megálltok ha gyalogost kerültök ki aki út szélén halad?
Mivel kisautóm van, elmegyek mellettük. Ha kicentizem őket, legalább tanultak valamiből. Legközelebb a nyerges nem centizni fog....
Lehet KRESZ, meg bármilyen törvény, jobban jár egy gyalogos, ha nem az úttesten kolbászol.
Minap egymás mellett tekerő bringásokat láttam, a kamionok ott szlalomoztak közöttük. De azért se soroltak be egymás mögé, éljen a deviáns neveléselmélet...
Nyílván helyzet függő mindig az adott helyzet dönti el, hogy mi az, ami biztonságosan megtehető.
Az úttesten közlekedő gyalogos(ok) is ugyanolyan helyzetfelismerést kívánnak meg a járművezetőktől, mint minden más, ami az úton, annak közelében történik.
Centizgetni legfeljebb nagyon lassan haladva szoktam, nagyobb sebességgel haladva nem.
A józan gyalogos(ok) kiszámíthatóbb(ak), mint egy részeg kerékpáros, de egyiket sem centizgetem, ha nem muszáj.
Én mindenkire zöldet nyomtam, mert a kérdésre felel, és nem tetszik/nem tetszik gombok ezek.
Egy észrevétel, aztán én is megfelelem:
Volt egy eset (nem tudom mennyi esztendeje), ahol egy pár iker babakocsit tolt az út szélén. Járda volt. Talán nem volt elég széles, nem tudom.
Egy nő elsodorta a kocsit és a két baba meghalt.
Az ítélet szerint kizárólag az autós volt a hibás.
Nos, ők is emberek, próbálok ennek megfelelően viselkedni. Türelemmel. És nem feladatom annak eldöntése, szabályosak-e vagy sem, és nincs népnevelő ambícióm sem.
A helyzettől függ, mit teszek, de centikre biztosan nem robogok el mellettük. Ha más lehetőség nincs akkor megállok.
A kikerüléssel is óvatosnak kell lenni, nem csak a szomszédos sáv forgalma miatt, hanem arra is figyelek, ne adjak szabad utat a mögöttem jövőnek, mert akkor meg az csaphatja el őket. Látni ilyeneket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!