Mivel győzzem meg, hogy ne vezessen?
Akkor minden mást is meg akarsz tiltani, amiben hibázik egyet (amúgy úgy, hogy nem is lett belőle baj)??
Tesóm egyszer majdnem felgyújtotta a konyhát főzés közben. Most akkor soha többet nem szabad neki főzni?
Vagy ha valaki MAJDNEM belevág a kezébe barkácsolás közben, akkor neki soha többet nem szabad?
Kicsit olyan érzésem van, hogy te lenézed őt. Butuska, szerencsétlen, suta a szemedben, akit el kell látni, mint egy gyereket. Nekem ez a hozzáállás nem túl szimpatikus. Megkézdőjelezed azt, hogy el tudja látni magát.
"Én nem rossz szándékból akarom lebeszélni, csak nem akarom, hogy baja essen."
Nem feltételeztem rossz szándékot, csak azt mondom, hogy az irány rossz.
#11 Én is jártam így főzés közben. Belekapott a láng a függönybe, az meg leégett, de nagyobb baj nem történt. Most akkor soha többé ne használjam a tűzhelyet, mert mi van, ha egyszer kiég a lakás?
Az ilyesmiből az ember odafigyelést tanul.
Kérdező, nekem is az volt az érzésem a leírást olvasva (lehet, hogy tévesen), hogy te valójában kontrollálni akarod a barátnődet. Nagyon sokan csinálják ezt, jó szándékot színlelnek, de valójában irányítani akarnak. Remélem a barátnőd érdekében, hogy nem ilyen vagy.
Amúgy értem a problémád: túlságosan súlyosnak ítéled meg a lehetséges következményeket, és úgy gondolod, jobb lenne, ha inkább nem erőltetné. Ugyanakkor azt kell belátni, hogy ez bármikor, bárkinél benne van a pakliban.
Ez a klasszikus női túlféltés. Az utcánkban lakik egy család, akikkel jóban vagyunk. Előfordult, hogy a kislány dobálózott szerszámokkal, ezért anya megtiltotta neki, hogy kezébe vegye (!) a villáskulcsot. Nálunk voltak a múltkor, és anya letiltotta, hogy felmenjen a trambulinra, mert le fog esni.
Ehhez képest mi van, amikor csak apukájával jön? Felveszi a villáskulcsot, és elkezd vele őrültködni. Apa rászólt, hogy ha nem szépen játszol, elveszem. Szépen játszott. Ugrált a trambulinon, leesett, sírt, megvigasztaltuk. Megjött anya, és sokkot kapott, hogy a gyerek trambulinozik.
Teljesen nonszensz, hogy egyetlen hiba miatt akarod örökre lebeszélni a vezetésről a barátnődet.
Úgy állítod be, mintha borzasztóan vezetne, pedig az, hogy az utolsó pillanatban tudott korrigálni, pont arra mutat rá, hogy gyors a reakcióideje.
Ha nekem egy hiba miatt ezzel zaklatna egy barátom, lehet már nem sokáig lennénk azok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!