Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha a sima lámpa pirosat...

Ha a sima lámpa pirosat mutat, a vasúti pedig szabadjelzést? Akkor itt hol kell megállni?

Figyelt kérdés

Sín előtt, vagy után? Nincs jogsim mielőtt bárki támadna (még), csak nézegetem előre a forgalmi szitukat, és elsősorban az ilyen dolgok nem mindig tiszták. Gondolom, hogy érdemesebb megállni a sín előtt ilyen esetekben, főleg egy nagyobb járművel, hogy nehogy ott ragadjak ugye? És pl kerékpárral is ugyanígy érdemes/ vagy motorral?

[link]

2023. máj. 11. 12:15
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%
Régebben többször jártam erre (vonatot nem találkoztam). Ha piros a lámpa, megállsz előtte, ott még két sáv van, elég széles az út. Max két autó tud ott megállni, de ha biztosra akarsz menni, akkor ha nem áll ott autó, odagurulsz a lámpához, ha meg áll, akkor nem. Azt nem értem, miért probléma, ha mögötted megy a vonat, és te állsz a pirosnál. Nem centikre zúg el a mozdony, ugyanaz, mintha a másik oldalról jönnél, és a fénysorompó előtt állnál.
2023. máj. 12. 06:09
 12/17 anonim ***** válasza:
33%

Én még nem jártam ott, de van ott hely bőven.

[link]

Hogy legalább két személyautó elfér ott, ahogy előttem írták, az teljesen biztos.

A közúti és a vasúti lámpa feltehetőleg nincs összehangolva, mert minek lenne. A vasútitól jól odalátni a közúti lámpához, hogy állnak-e ott, és élőben nincs optikai csalódás, mint egy ilyen Google-utcaképen, szóval látod, hogy van-e neked elég helyed. Kamionnal lehet, hogy nem állnék oda, de ha te személyautóval is megállsz a sorompó előtt, akkor jobb esetben rád dudálnak, vagy éppen az előzés tilalmával nem törődve megelőznek, miközben mutogatnak, és csúnya dolgokat állítanak a nőnemű felmenőidről.

2023. máj. 14. 19:18
 13/17 anonim ***** válasza:
37%
De hova menne? A tiloson áthajtással azt kockáztatja, hogy tolathat vissza szépen a hídról. Nagyon idiótának kell ehhez lenni.
2023. máj. 14. 19:22
 14/17 anonim ***** válasza:
64%
#13 ki akar piroson átmenni?
2023. máj. 14. 19:24
 15/17 anonim ***** válasza:
79%
De ha kikerüli a fénysorompónál állót, mit nyer vele? 4 métert?
2023. máj. 14. 19:28
 16/17 anonim ***** válasza:
43%

15

Szerintem legalább olyan 40-et. Torzít a kép, de lépegess végig szépen.

De nem is ez a lényeg, hanem hogy az emberek nem szeretik a hülyén közlekedőket, beleértve a hülyén megállókat is. Ami már gyakorlatilag szabálytalanság, ha fehér fénysorompó előtt ácsorog az ember ok nélkül.

2023. máj. 14. 19:35
 17/17 A kérdező kommentje:
Az a baj, nem látom én sem így kép alapján, hogy mennyi hely van. Nem akarok én hülyén megállni 🙂
2023. máj. 15. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!