Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha a sima lámpa pirosat...

Ha a sima lámpa pirosat mutat, a vasúti pedig szabadjelzést? Akkor itt hol kell megállni?

Figyelt kérdés

Sín előtt, vagy után? Nincs jogsim mielőtt bárki támadna (még), csak nézegetem előre a forgalmi szitukat, és elsősorban az ilyen dolgok nem mindig tiszták. Gondolom, hogy érdemesebb megállni a sín előtt ilyen esetekben, főleg egy nagyobb járművel, hogy nehogy ott ragadjak ugye? És pl kerékpárral is ugyanígy érdemes/ vagy motorral?

[link]

2023. máj. 11. 12:15
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Ha van elég hely biztonságosan várakozni a túloldalon, akkor a piros lámpánál, ha nincs, akkor a vasút lámpájánál.
2023. máj. 11. 12:40
 2/17 anonim ***** válasza:
31%
Attól függ hol a másik vasúti lámpa (az nem látszik a képen). Ha a sima lámpa előtt, akkor te még átmehetsz odáig, mert biztonságosan el tudod hagyni a vasúti átjáró területét, de a következő autós már nem, ő a vasúti lámpánál kell megálljon, mert bent ragadna. Ha a másik vasúti lámpa a híd túloldalán van, nem hajthatsz be amíg piros a sima lámpa, mert nem tudod elhagyni a vasúti átjáró területét.
2023. máj. 11. 12:41
 3/17 anonim ***** válasza:
93%

Ez két darab kereszteződés, ha van hely és nem a sínen állsz meg, akkor mehetsz.

#2 a másik lámpa nem vasúti, nem fér el két autó a hídon egymás mellett.

2023. máj. 11. 12:55
 4/17 A kérdező kommentje:
És azért megbüntethetnek, ha mondjuk én biztos ami tuti alapon a vasúti lámpánál állok meg, mert nem tudom felmérni, hogy a sima lámpa előtt elférek-e annyira, hogy a lámpát is jól lássam? Szóval ez indokolatlan akadályozás, ha én nem ott állok meg?
2023. máj. 11. 13:05
 5/17 anonim ***** válasza:
95%
Nem tudsz indokolatlanul akadályozni, hiszen a mögötted lévő sem tudna menni sehova.
2023. máj. 11. 13:51
 6/17 anonim ***** válasza:
53%
Nem ismerem fel a helyet, de a kép alapján elég zűrös. Hol van ez pontosan?
2023. máj. 11. 14:29
 7/17 A kérdező kommentje:

2618

[link]

2023. máj. 11. 14:59
 8/17 MGéza ***** válasza:
88%
Ahol biztonságos. Vasúti átkelőben megállni és várakozni tilos, tehát ha elférsz a lámpa előtt akkor ott, ha valaki már áll ott és nem férsz oda akkor a vasúti fénysorompó előtt.
2023. máj. 11. 15:05
 9/17 anonim ***** válasza:
69%

[link]

Így néz ki ellenkező irányból. Itt már látszik a másik fénysorompó is.

Ismeretlen számomra, de nem tudom, hogy a szűk híd miatt telepített közúti jelzőlámpa össze van-e hangolva a vasútival, de ezt csak a naponta arra járók tudhatják.

Semmiképpen nem mennék fel a lámpáig, mert az azt jelenti, hogy szemből jöhetnek. Személyautó elfér egymás mellett a híd előtt, de termetesebbek már nem.

2023. máj. 11. 15:09
 10/17 A kérdező kommentje:
Értem, tehát ha piros a lámpa akkor érdemesebb lentebb, a vasúti előtt várakozni. Én sem tudom, mennyire vannak összhangban. Illetve arra gondoltam még, hogy ha nincsenek összehangolva én állok a pirosnál mögöttem meg megy a vonat, az nem szimpatikus nekem.
2023. máj. 11. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!