Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mit csinaljak ha a forgalmi...

Mit csinaljak ha a forgalmi vizsgan elkap a szorongas?

Figyelt kérdés

Osszesen harom sikertelen forgalmi vizsgam lett.. mindig szorongok es amikor vizsga elott vagyok es varjuk a vizsgabiztost akkor elkap a szorongas,a szivem majdnem 200-al ver,elzsibbadok,kiszarad a szam. Elindulunk,bizonytalan vagyok es ez miatt allandoan meg bukok valami szarsagert.. elso vizsgamon azert buktam mert be estunk szinte a keresztezodesbe,a masodikon azert,mert le fulladtam es ettol annyira be panikoltam,hogy nem birtam ujran inditani az autot,hirtelen azt se tudtam merre forditsam a kulcsot,a harmadinal azert,mert nem isnertem fel egy forgalmi helyzetet es a vizsgabiztos azt mondta,hogy bizonytalan vagyok a vezetesbe.

Amikor az oktatoval megyek es el rendezem fejbe a dolgokat es nem szorongok akkor nagyon jol teljesitek,szepen nyugodtan vezetek. De amikor el jon a vizsga napja akkor mar minden bajom van,es hiaba dontom el es mondogatom magamba,hogy nem szorongok,annal roszabb. Most maradt egy ut0lso lehetosegem es nagyon szeretnem ha sikerulne,mert tudom,hogy kepes vagyok ra. De azt viszont nem tudom hogy hogyan enyhithetnem a szorongasomat hogy ugyanolyan jol es nyugodtan vezessek mint a gyakorlati orakon.. :(

2023. máj. 7. 16:44
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Kell Neked ez a jogosítvány?

Ha egyedül mennél, és szorongani kezdenél, akkor elütnél néhány embert.

2023. máj. 7. 16:47
 2/10 nemaRendőrség ***** válasza:
64%

Ha nem bírod el annak a felelősségét hogy egy 1-3 tonnás guruló gyilkoló gépet tarts kordában akkor nem vagy alkalmas a vezetésre.

Ez nem egy olyan dolog ami kell, vagy ami nélkül nem lehet élni.

Esetleg próbáld meg pár év múlva újra mikor kicsit egyedfejlődtél, én is 23 éves koromig elvoltam nélküle

2023. máj. 7. 17:09
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

Valószínűleg az egyetemi vizsgákon is ugyanígy be lennél tojva.

Ismerek olyat akinek emiatt kellett abbahagyni aaz egyetemet pedig simán el tudta volna végezni.

Általában a születési trauma okozza. Milyen volt a születésed? Meséltek róla szüleid?

Persze lehet más is.

Fordulj pszichológushoz akinek van benne tapasztalata!

2023. máj. 7. 22:01
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
#1-2 Szerintem nincs igazatok, itt nem arról van szó, mint amiről ti írtok. Nem alapvetően vezetés közben ideges a kérdező, hanem a vizsgán. Azt írja, hogy az oktatóval jól vezet. Na most ha a hétköznapokban kellene vezetnie, akkor értelemszerűen nincs ott egy vizsgabiztos, így nem gondolnám, hogy nem alkalmas a vezetésre.
2023. máj. 8. 00:17
 5/10 nemaRendőrség ***** válasza:
27%

@4

Aki stresszhelyzetben balesetveszélyesen közlekedik, az szerintem nem alkalmas a vezetésre.

Ne "adjunk" már mindenkinek engedélyt arra hogy vezethessen, mert idővel belejön, alkalmas lesz rá. Neked is van családod, barátaid, másnem ottvagy magadnak. Gondolom ha majd nem működik a forgalomirányító lámpa a 4 sávoson és belehajt a gyalogosokba mert nem tudta kezelni akkor is csak vizsgadrukk volt. A balesetek nagyrésze onnan jön, hogy az ember nem képes felmérni a képességeit/helyzetet. Vizsgán azt bizonyítod hogy képes vagy rá, plusz három gomb meg egy kerék kezelésére

Majd ha alkalmas rá térjen vissza erre

2023. máj. 8. 01:54
 6/10 A kérdező kommentje:

Szuletesi trauma? Hát. Nem tudom

Csak azt tudom hogy koraszulott lettem,anyamat el ontotte a ver es a 7.-dik hónapra szulettem csaszar metszessel. Nem tudom hogy ennek mennyi koze van ehhez az egeszhez.

Es nem hinnem hogy nem vagyok alkalnas a vezetesre mert mar mondtam hogy az oktato mellett nagyon jol teljesitek csak amikor eljon a vizsga napja akkor egybol arra gondolok hogy mi lesz ha nem fog sikerulni meg arra hogy sikerulnie kell ... .es ilyenkor hevesen ver a szivem,elvétek egy apro hibat amire a vizsgabiztos nem szol semmit de en megis ugy kezelem a helyzetet hogy onnantol kezdve elveszitem az onbizalmamat es egyre tobbet hibazok.. ezen szeretnék valtoztatni

2023. máj. 8. 12:00
 7/10 Hovarju ***** válasza:

Ezen talán csak a gyakorlás segíthet. Hány órát vezettél eddig?

Mennyit vezettél egyhuzamban?

Ahol én tanultam, ott volt lehetőség próbavizsgát tenni. Ez abból állt, hogy eljött velünk egy másik oktató (ő volt a vizsgabiztos) és mindent úgy csináltunk, mintha éles vizsga lenne. Végig mentünk egy vizsga útvonalon és a kiindulási helyre visszaérve megbeszéltük a hibáimat. (volt bőven, amiért megbuktattak volna éles vizsgán)

Ebben a tesztben nekem az volt a legzavaróbb, hogy az oktató nem beszélt az út alatt, csak annyit, hogy az irányt elmondja. Ez azért volt furcsa, mert az oktatás alatt folyamatosan beszélt és mondta, hogy jól vagy rosszul csináltam az adott dolgot. Ez fusztrált kicsit és sok hibát is vétettem, de nagyon jó tapasztalat volt. Az éles vizsgáig még vezettem kb.10 órát.

Az éles vizsgán már nem volt új, hogy ül rajtunk kívül is valaki az autóban, már nem zavart a csend. Ráadásul, amikor az előttem vizsgázott diák (akivel sokat gyakoroltunk az oktatóval közösen, és szerintem sokkal jobban vezetett nálam) megbukott, az esélytelen nyugalmával ültem autóba. A vizsga alatt végig azon járt az eszem, hogy mikor fog szólni a vizsgabiztos, hogy cseréljek helyet az oktatóval.

Sikerült, elsőre átmentem és alig hittem el.

Szóval gyakorolj. Ha az oktatás alatt jól csinálod menni fog. A vizsga alatt csak az oktatóra figyelj, (a vizsgabiztossal nincs mit beszélned). Gondolj arra, hogy ő csak egy utas, akit el kell vinned A-ból B-be.

2023. máj. 8. 12:27
 8/10 Hovarju ***** válasza:

Ja, és ne arra gondolj, hogy mi lesz, ha nem sikerül.

Az járjon a fejedben, hogy milyen jó érzés lesz, hogy van jogosítványod és ezután bárhová elmehetsz.

2023. máj. 8. 12:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Azóta mi a helyzet kérdező?
2023. aug. 3. 19:33
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha magad akarod megoldani a helyzetet akkor nincs más hátra mint előre.

Olyan vezetési rutinnal kell vizsgázni menni, hogy amivel nem lehet zavarba hozni.

Ez persze jó sok pénz mert ezt idő és munka megszerezni egy oktató mellett.

2023. aug. 4. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!