Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nem ülhettek ittasan a vezető...

Nem ülhettek ittasan a vezető ülésben álló motorral, hogy a kulcs hátra van dobva a hátsó ülésre?

Figyelt kérdés
Megyek külföldre és kocsiban alvás lesz. Őszintén, tervezek 1-2 (ennél nem többet) sört meginni. Többed magammal megyek. Az alvásról már írt egy kedves kommentelő miért nem szeretik. Na de ha a kocsi áll, nem is tervezek vele menni szimplán csak aludni szeretnék bennem miért nem ihatok meg egy sört, kulcsot hátra dobom a hátsó ülésre? Nincs kulcs bedugva, nincs rá adva gyújtás, nem kötöm be magam vezetési szándékom nincs. Nem akarok ittasan vezetni, sose tettem és nem akkor akarom sőt el is ítélem Miért kell akkor szivatni?

2023. máj. 5. 22:05
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
Mert ha piás vagy, kulcs nélkül is tudsz kárt okozni. Benyomod a kuplungot a lejtőn, és már megy is az autó. Onnantól, hogy ott ülsz, vezető vagy.
2023. máj. 5. 22:08
 2/10 A kérdező kommentje:

Elfogadom az érvet de egy picit igyis túlzásnak gondolom. Ha megállok az autóval nem vagyok köteles sebességbe rakni ha megállok. Másfelöl pedig ha megállok (akár benne alszok, akár nem) egyértelműen úgy rögzítem az autót, hogy az ne mozduljon el. Kézifék és kerék megtámasztás (ha lejtőről beszélünk) és persze a sebességbe rakás. De ha a 3 biztositásból 1 kiesik akkor sem fog elgurulni(lejtőn).

Ettől függetlenül értem amire gondolt és igazat is adok részben (persze nem az én véleményem a mérvadó hanem az a vastag könyv...)

2023. máj. 5. 22:16
 3/10 anonim ***** válasza:
93%

Ez országfüggő, de ugye a kézifék működik és használod is? :) 1-es... ugyebar...

Szóval ha nem tilosban parkolsz, és nincs rá külön szabály, hogy ne tehesd akkor nincs baj. A gond az, hogy vannak helyek, ahol tiltják az autóban alvast.

2023. máj. 5. 22:18
 4/10 anonim ***** válasza:
95%
Nem tudom hova mész, de Ausztriában és Németországban 1-2 sör megívása után még simán lehet vezetni. Szoktam is élni ezzel a lehetőséggel.
2023. máj. 5. 22:23
 5/10 A kérdező kommentje:

Szerencsére ezen túl vagyok. Úti cél Krakow, Aushwitz illetve Poznan 3 nap alatt.

Lengyelek nem bántanak, csak ha megyek a bokor mögé WC-zni... (illetve azt mondták, hogy is a keleti régióban az autóban való alvást csak a vizelés miatt nem szeretik.

Lengyelben 0,02% véralkohol a megengedett. Felmerül benne a kérdés, hogy az én kis 168 cm és 60-65 kg-omnál 0,02% az mit jelent? 1 pohár sör? 1 korsó?

Félre értés ne essék, meg sem fordult a fejemben vezetni... Csak inkább felkészülök minden eshetőségre... Ugyanis a törvény nem ismerése nem mentesít az alól. És ha a nagy könyv az írja, hogy 0,02% lehet akkor 0,02 vel fogok aludni, mert nem akarom véletlenül sem túllépni ALVÁS KÖZBEN ezt az értéket...

2023. máj. 5. 22:27
 6/10 anonim ***** válasza:
34%
A magyar közlekedési stabályok szerint a vezetőülést használva vezetőnek számítasz. Jobb 1-en, hátul aludhatsz.
2023. máj. 5. 23:02
 7/10 anonim ***** válasza:
89%

Kerdező, ajánlom az Alco droid alkalmazást.

!fontos! Add meg az adataidat, és beviszed az elfogyasztott mennyiséget, vigyázz, van gyengébb-erősebb pl a sörből is. Nekem hatóságilag tesztelve működött. Mivel jóval kisebb vagy nalam, ezert egy sör akár 3,5 óra felett is lehet amíg kiürül, nekem 100kg 3 óra éhgyomorra kb. És feltételezve, hogy egészséges, átlagos ember vagy.

Amúgy 1.68cm magas vagy, ez alapján kb 6,8 g alkoholt bontasz/óra. En 1.8 -8 g/g. Sacc/kb. 0.02 tolerancia az kb ua mint a 0 tolerancia.

2023. máj. 5. 23:25
 8/10 anonim ***** válasza:
46%
Bocs 180 magas vagyok. Ökölszabaly, hogy a majad nagyjából a magassagoddal aranyos.
2023. máj. 5. 23:27
 9/10 NTBS ***** válasza:
41%
Szerintem ülhetsz.
2023. máj. 6. 08:07
 10/10 anonim ***** válasza:
Inkább verjetek sátrat a kocsi mellett, abban jobb az alvás is.
2023. máj. 19. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!