Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Dugóban elsőbbsége van a...

Dugóban elsőbbsége van a motorosnak?

Figyelt kérdés
[link]
2023. máj. 4. 20:11
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
2023. máj. 4. 20:12
 2/13 anonim ***** válasza:
94%
Nincs
2023. máj. 4. 20:30
 3/13 anonim ***** válasza:
94%
Nincs.
2023. máj. 4. 20:31
 4/13 A kérdező kommentje:
Ja, akkor jó. Gondolom a kamionos könnyedén el tudta volna engedni a motorost, csak gondolt egyet, hogy mégse
2023. máj. 4. 20:54
 5/13 anonim ***** válasza:
75%
Miféle ostoba kérdés ez mégis?
2023. máj. 4. 20:57
 6/13 A kérdező kommentje:
Nem tudom, kíváncsi voltam mert a csávó olyan kommenteket irkál, mintha kötelező lenne elengedni. Ezért kérdezek okosabb emberektől, mert itt sok okos van. Kreszt most tanulom, nem találtam sehol ilyen szabályt.
2023. máj. 4. 21:12
 7/13 anonim ***** válasza:
93%
Elsőbbsége nincs, így azokat nem értem akik elkezdenek őrjöngeni, mert nem engedik el őket. Ettől függetlenül szerintem illik elengedni, hagy haladjon, és csak azért felesleges feltartani, hogy fel legyen tartva.
2023. máj. 4. 21:16
 8/13 anonim ***** válasza:
92%

Ez a szabály:

"(12) * Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból meg kell állnia, - előre sorolás céljából - kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról szabad előrehaladni, ha

a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és

b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák."

Ha nincs elég hely, akkor így járt.

2023. máj. 4. 21:18
 9/13 anonim ***** válasza:
2023. máj. 4. 21:42
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Így van, ÁLLÓ kocsisor mellett haladhat el, ha tud.
2023. máj. 4. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!