Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért akarnak az emberek...

Miért akarnak az emberek versenyezni, ha megelőzöm őket?

Figyelt kérdés

Most is, megy a sor elején egy seat ibiza, előzgetem a sort és amikor utolérem, akkor bőszen nézegeti a tükröt és felgyorsít 90-re lakott területen. Az, aki eddig tartotta a sort 45-tel.

Na mondom oké, akkor őt már nem kell megelőznöm, hisz jóval gyorsabban megy mint én.

Aztán egyszer csak utólérem, hisz visszalassított 50-re. Elkezdeném megelőzni, de gyorsít. Megint eltűnik, majd ismét utolérem, egy kereszteződéshez közeledve 20-szal.... rávillogok, oszt megáll és kiszáll...

Kikerültem és mentem tovább, hisz sietek. Erre megint megelőz, lefékez előttem mert majdnem elbaszta a biciklist (szerencsére nem). Ezután megelőztem és otthagytam a francba.

Ennek mi értelme? Miért kell feltartani az embert?

Ez nem egyszeri eset, rengeteg ilyen van. Aki addig ráért, ahogy megelőzöm, mindenáron visszaelőz, oszt ott balfaszkodik előttem.

Egy teljesen hétköznapi, olcsó és gyenge autóm van, nem szoktam száguldozni, de tötymörögni sem. Egyszerűen csak szeretném végre elérni az úticélt, de mindig kifogok egy ilyen keménylegényt.

#autó #verekedés #lakott terület #komplexus #Miazmá' hogy egy Rönyó előz meg!?
2023. ápr. 23. 21:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én teljesen megértelek. Ugyanezt tapasztalom folyamatosan. Kielőzöm (vagyis elhaladok mellette a belső sávban), a következő pirosnál ő szépen, gyorsan vissza jön elém, majd haladunk 60-al nem tudom mennyi ideig, és mivel az már nem párhuzamos közlekedésre alkalmas út, lakott területen kívül tele előzni tilossal/kanyarokkal, ki sem tudom előzni. Komolyan nem értem, miért kell ezt csinálni.

Én személy szerint nem vagyok egy nagyon gyors sofőr, de aki előzni akar, azt segítem amennyire csak lehet, menteni próbálom a helyzetet mindig. Nagyon nagy szemétségnek tartom ezt a vezetési morált amúgy, aki nem találkozik ilyenekkel, és még sosem b@szták fel ilyenek azok nem napi szinten vezetnek hosszabb távon, hanem max városban 5 percet.

2023. ápr. 24. 15:05
 42/67 anonim ***** válasza:
49%

#41 Azért ez más, mint a kérdező esete. A kérdező amúgy is egy konkrét példát emlegetett, szerintem felfújta, hogy "rengeteg ilyen van", akkor legalább kettőt mondott volna.

A te eseted egész más, mert írod, hogy a következő pirosnál ő szépen visszamegy eléd. Hogy??? Egy piroshoz én úgy érkezem, hogy a sor elején legyek, és legyorsulom a sort, mert franc sem fog beragadni lassan gyorsuló, látómezőt kitakaró teherautó-busz mögé, vagy idióta, kiszámíthatatlan vezető mögé. Persze lakott területen belül ez nem ilyen egyszerű, de ott is észre lehet venni, hogy ki a hülye, és messze magam mögött hagyni.

2023. ápr. 24. 15:09
 43/67 anonim ***** válasza:
100%
"Egy piroshoz én úgy érkezem, hogy a sor elején legyek," ez nem mimdig ilyen egyszerű. Mert pld. felénk lakott területen kívüli párhuzamos közlekedésre alkalmas úton van olyan hely, ahol simán van egy zebra egy 60-as korlátozással lámpa nélkül, tényleges gyalogos forgalommal, ahol nem fogok száguldozni 100-al. Viszont barátaink itt simán lehagynak sz@rva a zebrára egy jó nagy fososat. Ahol nem lenne balesetveszélyes a haladás mert teljesen totálisan egyenes az út ott kullog 50-el, meg cikázik jobbra balra a sorok között, de a rák tudja minek. Ahol meg vigyázni kellene mert gyalogosok lehetnek ott meg biztos veri a f@rkát már bocs, de nem tudom megérteni. Én nem szeretek okoskodni, nem vagyok vezetéstechnikai szakember, és néha bizony én is hibázom ahogy mindenki, biztos csesztem már fel én is, de ez a vezetési morál a legirritálóbb, amit csak ismerek. Számomra meg aza furi, hogy itt gyiken mindenki nyugodtan fogja ezeket a dolgokat. Lehet mi vagyunk amúgy lelkisebbek, vagy valami. Vagy rosszabb környéken lakunk, vagy többet vezetünk
2023. ápr. 24. 15:23
 44/67 anonim ***** válasza:

#43 Mondjuk ez tényleg elég alja, amiket leírsz.

De ha egyenes úton kullog 50-nel, az a megoldás, hogy a zebra után rátaposol, aztán mehet ahova akar 50-nel. Zebránál az a minimum, hogy a valószínűleg zebra miatti korlátozást betartjuk, és nagyon figyelünk.

Én lakott területen kívül olyan helyeken megyek, ahol mindig elöl tudok lenni a pirosnál, tudom, hogy a rövid 2x2 sávos szakasznak hol a vége, addig kielőzök mindenkit akár jobbról, akár balról, amikor megint kétsávos lesz, ott a lámpa, addigra előre tudok verekedni. Egyik első dolog volt, amit megtanultam, mert különben egy életre beragadt egy kamion mögé az ember, amikor még nem volt M4.

De ha akarsz irritálóbb vezetési morált, ajánlok egy Európa-körutat. Ahogy minden boldogtalan család a maga módján boldogtalan (Tolsztoj), minden ország közlekedése a maga módján elb*szott. Én még mindig a hazait preferálom, mondjuk igaz, hogy legtöbbször pont a nem magyar rendszámosok verik ki nálam a biztosítékot, a román meg a német is tudja, hogy nálunk nincs közúti ellenőrzés és bármit megtehetnek.

2023. ápr. 24. 15:31
 45/67 anonim ***** válasza:
100%
Én sportmotorral közlekedek, mindig, mindenhol első vagyok.
2023. ápr. 24. 16:01
 46/67 anonim ***** válasza:
100%
#45 Én nakeddel, szégyenemre mégsem vagyok mindenhol legelőbb, mert a 99%-os biztosságú manővert már nem kezdem meg.
2023. ápr. 24. 16:21
 47/67 gago77 ***** válasza:
100%

'Én sportmotorral közlekedek, mindig, mindenhol első vagyok.'

Menj csak, már várják a vesédet! ;)

2023. ápr. 24. 17:23
 48/67 A kérdező kommentje:

#42 akkor mondok még egy példát.

Autópályán megyek 130-cal tempomattal. Utolérek egy renault thalia-t aki kb 120-szal megy. Megelőzöm, hisz kb üres az autópálya, alig jönnek a belsőben. Ezután szépen lemarad, majd egyszercsak feltűnik mögöttem ,megelőz és eltűnik, annyival gyorsabban megy. Én még mindig fix tempóval megyek. Aztán egyszer csak utolérem, meglátja hogy megint mögötte vagyok és az eddigi kb 110-es tempójáról felgyorsít kb 125-re , pont annyira, hogy csak egy hangyafasznyival menjen lassabban mint én, ezért ne tudjam normálisan megelőzni....

Ez is majdnemhogy rendszeres. Értem én hogy nincsen tempomatja, én is járok olyannal amiben nincs, de azért nagyonmax +-5 km/h-át "ingadozik" a sebességem. Nem az hogy egyszer kilóötvennel, később meg már csak 90-nel megyek.

2023. ápr. 24. 17:46
 49/67 A kérdező kommentje:
Volt olyan, hogy egy ilyen esetnél inkább félreálltam az egyik pihenőben, miután kb 5-jére előzött vissza, hogy belassulhasson előttem.
2023. ápr. 24. 17:50
 50/67 anonim ***** válasza:
100%
#48 Na, ez tényleg érdekes. Amúgy motorral én is csinálok ilyet, megelőznek, aztán visszaelőzöm őket az ismerősebb útszakaszon, ahol tudom, hogy nincsen véda. Aztán ha elkezd esni az eső, nyilván mindenki meg fog előzni, mert tükröt sem látom, sisakon is alig látok ki, tapadásom sem olyan kanyarban, sokkal lassabban közlekedek. De autóval tényleg megmagyarázhatatlan. Amúgy rokonom is van, aki megjegyzi, milyen autó kb. milyen rendszámmal előzte meg, és örül a fejének, hogy visszaelőzi. Ez már színtiszta egókérdés, az ilyen esetben le kell tojni.
2023. ápr. 24. 18:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!