A jogsihoz az elsősegélytanfolyam kötelező vagy elég beugrani a vizsgára?
Lehúzósnak érzem, korábban nem volt az állítólag.
Internetről meg lehet tanulni, ha nagyon figyel az ember?
/ Tisztelt 6-os válasz írója! (2023. ápr. 22. 06:17)
Lehet, hogy 1989-ben is volt valami, de a Magyar Vöröskereszttől kapott, a közúti járművezetők elsősegélynyújtási ismeretei megszerzésének igazolása, csak 1993. január 1-től kötelező a vezetői engedély kiadásához.
A neten van pl. erről megemlékező cikk is: [link] /
13, Nincs ilyen.
Vizsgára jelentkezel a vöröskeresztnél, a kutyát nem érdekli, hogy készülsz fel rá.
Tudom, mert nemrég csináltam. :)
"Tévhitek és "legendák" a vizsgáról
A közúti elsősegélynyújtó vizsga előtt kötelező tanfolyamon részt venni.
TÉVHIT, mert a vizsgán bárki részt vehet, akinek van érvényes arcképes igazolványa (diák, személyi, útlevél, stb.) és befizette a vizsgadíjat (esetleg mentesül a vizsgadíj befizetés alól). A vizsga nem tanfolyamköteles."
Ez a vöröskereszt honlapjàról van, ennél hivatalosabb információ nincs.
Ezeket az információkat honnan veszitek? Amit írsz, igaz a KRESZ-re, de az elsősegélyre nem.
Tavaly januárban intéztem az elsősegélyt, voltam (tantermi) tanfolyamon (a Vöröskeresztnél az Erőmű utcában), semmilyen igazolást nem kaptam róla, ennek megfelelően a vizsgán semmit sem kértek a szülői beleegyező-nyilatkozatot (nem múltam még el 18 a vizsga idején) és a szükséges okmányaimat leszámítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!