Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » 26-oson közlekedők, Dusnokpusz...

26-oson közlekedők, Dusnokpuszta nem lakott területnek számít?

Figyelt kérdés
Mert amióta eszemet tudom, mindenki legalább 70-el megy arra. Ha én 64-el megyek, előznek is ki ami nem zavar, csak tényleg nem értem miért megy ott mindenki gyorsabban? Azért mert csak az egyik oldalon vannak házak, ezért ugy érzik magukat az emberek, mintha lakott területen kívül lennének?
2023. ápr. 17. 14:17
1 2
 11/14 MGéza ***** válasza:
75%

#6: Valóban van egy 70-es jóval arrébb, egy kettős kanyar előtt kitéve, feloldó a kanyar végén nincs. Viszont a lakott területet jelző tábla után balról rögtön ott egy becsatlakozó út, ami meg is semmisíti a hatályát és az első kereszteződés.

Visszatérve a kérdésre: Sokakat nyilván az téveszt meg, hogy a település kezdetét jelző tábla után nem sokkal ki van rakva egy főútvonal tábla is ami eltérő sebességhatárt tesz lehetővé de ennek feltétele, hogy a főútvonal táblával egyszerre egy sebességkorlátozó tábla is ki legyen téve, tehát a szabályos 50 km/ó ebben az esetben.

2023. ápr. 18. 09:10
 12/14 anonim ***** válasza:
76%
#11 Akkor onnastól 50. Csak azért írtam, mert sokan azt is eltévesztik, hogy ha lakott terület vége előtt van egy korlátozó tábla, és nincs kereszteződés, akkor bizony nem 90 a hatályos korlát.
2023. ápr. 18. 10:06
 13/14 A kérdező kommentje:
10-es neked mi bajod van? Nem azért kérdeztem, mert zavar. Sosem zavar ha előznek, csak egyszerűen gondoltam van valami oka annak, hogy amúgy normálisan közlekedő emberek sem tartják ott az 50-et (pl busz sofőrök akiknek semmi baj a vezetési tudásukkal, meg tartják a szabályokat, kivéve itt). Szóval biztos voltam benne, hogy oka van, és érdekelt mi. Bocs, de egy 60-as sebesség miatt ami GPS-em szerint marhára nem 60, azért tükörbe fogok nézni. Ezt is csak ezen a szakaszon tartom. Igyekszem minden szabályt betartani, de nem fogok másokat feleslegesen veszélyeztetni azzal, hogy ragaszkodom az 50-es seb.-hez ott, ahol amúgy tapasztalataim alapján egy fikarcnyit nem indokolt. Ez nem bemagyarázás, nem kell, hogy mindenki végig előzzön az 50-es felesleges tempom miatt amikor 60-al boldogan eldöcögünk, és esetleg a kamionost sem kényszeretem rá, hogy előzgessen ott feleslegesen. Amúgy megkaptam a kérdésemre a választ, köszi 8,9 válaszoló. Ezt tényleg nem tudtam, jogsim nem annyira régóta van, csak kiskoromból is emlékszem, hogy mindig gyorsabban mentünk arra. Nem tudtam, hogy ilyen változtatások voltak, smióta én vezetek azóta csak sima lakott terület.
2023. ápr. 18. 14:27
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi 11,13 is, és mindenkinek aki érdemben válaszolt.
2023. ápr. 18. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!