26-oson közlekedők, Dusnokpuszta nem lakott területnek számít?
Soha nem jártam arra, de mégis egyszerűen eldönthető a kérdésed.
Van kint lakott terület kezdete, vége tábla, vagy nincs?
27-es! De igen, innentől:
Akkor is az, ha az út mellett nincsenek házak. A tábla vonalától csak 50-nel szabad menni.
A kérdésedben az áll, hogy nem lakott területnek számít?
Erre egzakt módon meg lehet felelni, ahogyan tettem.
Hogy ki miért nem tart be szabályokat, arra értelmes magyarázat nemigen van.
Annak számít, de csak néhány éve tették ki a táblát. 2018-ban még csak zöld közigazgatási tábla volt kint.
Szerintem sokan megszokásból közlekednek, arra járnak napi szinten és fel sem tűnik nekik, vagy úgy gondolják felesleges és leszarják.
Felénk ahol lakom is volt hasonló:
Kisváros központja, adott utca egyik széle keskeny, másik része széles. A keskeny részét egyirányúsították (persze településszerkezetileg/forgalom irányát/jellemző úticél irányát tekintve pont nem a jó irányba). Ennek már kb. 15 éve.
Ehhez képest még ma is rendszeresen behajtanak a behajtani tiloson és mennek a forgalommal szemben, az első pár évben pedig rendszeres volt, hogy megálltak a behajtani tilos tábla előtt, majd behajtottak. Azt már mellékesen jegyzem meg, hogy pont ebben az utcában van a rendőrség is, de nem foglalkoznak vele, mert itt mindenki ismer mindenkit, meg mindenki cimborája mindenkinek...
Tehát értetlenül állsz az előtt, hogy valaki szabálytalanul megy?
“ Mert amióta eszemet tudom, mindenki legalább 70-el megy arra. Ha én 64-el megyek, előznek”
Zavar, hogy mások 50 helyett 70el mennek, de te 50 helyett 64-el mész.
Állj a tükör elé és kérdezd meg, én miért szarom le a szabályokat. Vagy ha ez a kérdés nem foglalkoztat, másokat se akarj megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!