Jártatok már úgy, hogy használni kellett a "B" kategóriás elsősegély dobozt?
Mivel 2010 óta nem kötelező nekem nincs is pont "B" kategóriás elsősegély dobozom, helyette egy olcsóbb, lengyel felszerelés van, csak azért tartom még a kocsiban, hogy hátha egy élet fog múlni rajta. Viszont nem tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy szükség legyen rá, mert teljesen haszontalan dolgok vannak benne. Tehát a kis sérüléseket minek rontaná az ember a bele ragadós gézekkel, egy komoly vérzés esetén meg úgyis valami rongy fog kelleni. Életemben egyszer kellett használnom amikor nyaralni voltam és elvágtam a kezem, de akkor is csak egy sebtapaszt vettem ki.
Igazából nem a doboz értelmét szeretném most vitatni hanem, hogy nektek volt-e valami helyzet amikor szükség volt a "B" kategóriás elsősegély dobozra? Pontosan mi történt és mit, hogyan használtatok?
Volt rá szükség , igen. Éjszakai buszra vártam, amikor egy vérző fejű fickó tántorgott elő az egyik házból, fejbevágták valamivel. A kevés autóból is csak a sokadik állt meg, jópár perc késéssel lehetett így elkezdeni az elsősegélynyújtást. (Mondjuk addig leültettem és segítséget hívtam.)
Na, ott kellett a B-s dobozból sokminden.
#13:23
Ezt eltudom én is képzelni. Akkor szerencse, hogy valakinél volt. És milyen sérülést tudtatok vele ellátni és miket használtatok fel?
Csak azért kérdezem mert nekem a lengyel készletemben csak az a gyorskötöző van meg egy érszorító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!