Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Jártatok már úgy, hogy használ...

Jártatok már úgy, hogy használni kellett a "B" kategóriás elsősegély dobozt?

Figyelt kérdés

Mivel 2010 óta nem kötelező nekem nincs is pont "B" kategóriás elsősegély dobozom, helyette egy olcsóbb, lengyel felszerelés van, csak azért tartom még a kocsiban, hogy hátha egy élet fog múlni rajta. Viszont nem tudok elképzelni olyan helyzetet, hogy szükség legyen rá, mert teljesen haszontalan dolgok vannak benne. Tehát a kis sérüléseket minek rontaná az ember a bele ragadós gézekkel, egy komoly vérzés esetén meg úgyis valami rongy fog kelleni. Életemben egyszer kellett használnom amikor nyaralni voltam és elvágtam a kezem, de akkor is csak egy sebtapaszt vettem ki.

Igazából nem a doboz értelmét szeretném most vitatni hanem, hogy nektek volt-e valami helyzet amikor szükség volt a "B" kategóriás elsősegély dobozra? Pontosan mi történt és mit, hogyan használtatok?

2023. ápr. 11. 01:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer jól jött, mert kellett ragtapasz belőle, de úgy balesetben nem volt rá még szükség. Egyébként a régi orosz dobozokból kivettük az ollót, az a mai napig mindent is elvág. A mai dobozokban viszont olyan irtó gagyi minden, hogy nagyjából semmire nem használható. Gézlap elmálik, kesztyű elszakad, ragasztós felületek vagy nem tapadnak meg vagy összeállnak véglegesre, stb.
2023. ápr. 11. 03:39
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos kellett. Egy időben szórakoztam repülőmodelezéssel, de csak alap szinten, elektromos lapgépekkel. Nem sikerült jól az eldobás, és a szél visszadobta a gépet, a légcsavar meg elvágta az alkarom. Akkor jól jött, hogy betudtam kötni, utána persze irány a kórház.
2023. ápr. 11. 07:44
 3/4 anonim ***** válasza:

Volt rá szükség , igen. Éjszakai buszra vártam, amikor egy vérző fejű fickó tántorgott elő az egyik házból, fejbevágták valamivel. A kevés autóból is csak a sokadik állt meg, jópár perc késéssel lehetett így elkezdeni az elsősegélynyújtást. (Mondjuk addig leültettem és segítséget hívtam.)

Na, ott kellett a B-s dobozból sokminden.

2023. ápr. 12. 13:23
 4/4 A kérdező kommentje:

#13:23

Ezt eltudom én is képzelni. Akkor szerencse, hogy valakinél volt. És milyen sérülést tudtatok vele ellátni és miket használtatok fel?

Csak azért kérdezem mert nekem a lengyel készletemben csak az a gyorskötöző van meg egy érszorító.

2023. ápr. 12. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!