Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az igaz, hogy Amerikában az...

Az igaz, hogy Amerikában az emberek többsége nem zárja le a kocsit amikor otthagyja a parkolóban?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 6. 15:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

Van ilyen, de nem azért mert annyira biztonságos ott minden, hogy nem lopják el, épp ellenkezőleg

"Annyira elszaporodtak az autófeltörések Kaliforniában, hogy többen is látványosan nyitva hagyják az üres autójukat, mondván, hogy úgy legalább nem törik fel a tolvajok. A rendőrség elárulta, miért rossz ötlet követni a példájukat."

[link]

2023. ápr. 6. 16:20
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Egyes helyeken elképzelhető, pl. kevesek által lakott videéki helyeken, ahol az emberek ismerik egymást, egy nagyvárosban nem valószínű.

Bár amerikai fórumokon írnak olyat, hogy van, aki szándékosan nyitva hagyja a kocsit, mert ha valami elöl hagyott apróért betörik az ablakot, annak többe kerül a javítása, mint ha csak benyúlna az apróért, nagyobb értéket meg nem hagy a kocsiban.

2023. ápr. 6. 16:22
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2023. ápr. 6. 16:23
 4/13 anonim ***** válasza:
52%
Az az érzésem hogy Kalifornia a legtúlhájpoltabb állama az USA-nak, ahová óriási hiba költözni. Túlnépesedett, tele van latinó bandákkal, autófeltörésekkel, állandó vízhiányok vannak, gyakoriak a bozóttüzek, folyamatos a földrengésveszély és ezért cserébe van néhány beach ahonnan kinéznek ha nem úgy nézel ki mint egy Béjwaccs-sztár
2023. ápr. 6. 18:03
 5/13 anonim ***** válasza:
16%
Az amerikaiaknak ennyi eszük van. Nem csodálkozom semmin.
2023. ápr. 6. 21:28
 6/13 anonim ***** válasza:
66%
Amerika azért elég nagy placc, nagyon nem mindegy, hogy akár pl Los Angelesnek a getto részében akarod ezt megtenni vagy Hollywood Hills-ben.
2023. ápr. 7. 05:32
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Csak úgy általánosságban kérdeztem, mert innen-onnan hallottam ilyeneket. De egyébként igazatok van, nagy a képmutatás náluk.
2023. ápr. 7. 10:34
 8/13 anonim ***** válasza:
66%

A tobbseg lezarja. Egy gombnyomas az egesz szoval miert ne zarna le.

Nekem van egy oreg autom aminel kulccsal lehet csak kinyitni az ajtot es csak akkor nem zarom le ha beugrok a boltba mikor pont szakad az eso, igy nem kell a kulccsal babralnom.

Az gyakoribb ha valaki a haza elott nem zarja le pedig rendszeresen tema hogy le kell zarni estere mert vannak akik jarjak az utcakat es nyitogatjak az autokat. Amelyik nyitva maradt azt kipakoljak.

2023. ápr. 8. 11:29
 9/13 anonim ***** válasza:
66%

Sok helyen inkább nyitvahagyják, legalább akkor nem b-ák be az ablakot a tolvajok.

Nagy a gond náluk sajnos.

2023. ápr. 13. 09:30
 10/13 anonim ***** válasza:
66%
Én csak azt nem értem hogy ha ekkora a kockázat, akkor mi a tökért hagynak az emberek a kocsiban rendszeresen pénztárcát, dokumentumokat vagy még mittudoménmit amiért ez a fajta tolvajkodás kifizetődő móka. Az elmúlt 30 évben éltem 3 különböző országban, de ezalatt egyszer sem törték fel a kocsimat, pedig soha nem voltak garázsban az autóim, szinte mindig utcán parkoltam. Épp csak arra kellett odafigyelni hogy ne látszódjon semmi érték, az autós CD/rádiókat is már kb 20 éve lopásbiztosra csinálják.
2023. ápr. 13. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!