Hogyan szűrnéd a közlekedés alkalmatlan résztvevőit?
Ha mondjuk összeállíthatnál egy 60 kérdésből álló kérdéssort milyen kérdéseket tennél fel hogy megtudd hogy a járművezető jelölt milyen világképpel rendelkezik. Kipuhatold azt hogyha egy kő alatt töltötte az elmúlt éveket.
pl milyen mobilszolgáltatók vannak Magyarországon és ha azt válaszolja hogy westel900 meg PannonGSM ott azért lehetnek bajok.
Megkövetelnéd az erkölcsi bizonyítványt?
Ez a mobilszolgáltatós példa egy teljes baromság,ráadásul semmilyen szinten nem kapcsolódik a tárgyhoz.
Attól hogy valaki nincs képben ilyen dolgokkal még vezethet jól stb stb.....
5# Volt nekem ilyen persze felvétel hiányában ez veszett ügy. Sőt van amikor a felvétel inkább az áldozat ellen szól és kettős felelősséget állapítanak meg. Egyszerűen azért mert a kamera birtoklása nem írja át a szabályokat.
Vagyis büntetőfékezni lehet és egyre több eset van.
Láttam egy olyan esetet hogy valakinek az a szokása hogy a piros lámpánál a vonal előtt hagy egy egész autónyi helyet azért mert attól fél hogy a jobbról balra kanyarodó autók neki fognak menni. És ha erről a szokásáról éppen megfeledkezik akkor nyom egy satut. Ebből kettőt láttam mindezt ugyan azon a napon. A másodiknál volt motoros rendőr és leüvöltötte a nő fejét.
Ez a nagyon akar akkor tud az elég kevés Pl Az opcionálisan betartandó dolgok olyanok mint ha nem is léteznének pedig a biztonságot szolgálják.
Aminek a felismerése jó pont lehet pl lakott területen belüli fényszóróhasználat. A 16. kerületben hajnali szürkületben két szürke autó csattant össze előttem. Egyiknek sem kapcsolta fel a lámpát.
PAV-on meg olyan kérdéseket tesznek fel hogy nem-e tartom felesleges kötekedésnek a szabályok betartását ami kb ilyen 8-9 éves gyerek filozófia.
Egyszerűen csak drákói szigor kéne semmi több.
Gyorshajtás először 100.000Ft, második alkalommal jogsi fixen ugrik 3 évre, harmadszor megfogják, végleges eltiltás.
Büntetőfékezés, első alkalom 5 évre ugrana a jogsi, második alkalom börtön + jogsi végleg elment.
Meg minden más kihágásra is hasonló. Érdekes Dubai-ban működik ez a rendszer, pedig ott aztán van bőven komoly autó és pénz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!