Miért kell ezt játszani a lakossággal szemben?
Ez a nagy balesetmegelőzés, hogy direkt olyan körforgalomhoz állnak a rendőrök, amit egyesek tuti be fognak nézni? Valaki elnézte a kihajtót, de nagy bűn, azonnal meg is kell büntetni. Én is átsorolnék, ha elnézném, mert fogalmam sem lenne, hogy vissza tudnék-e fordulni valahol is.
Amúgy a sok bamba pont az ilyen "elbambultam" helyzetekből csinál balesetet, előre nem gondolkozik, mert ugyebár bambul, aztán utólag korrigál gondolkodás nélkül.
Ha nem lenne igazunk, akkor nem büntette volna meg őket a rendőr, ennyi. Az nem "korrigálás" hogy telibe szarod a szabályokat, még ha látszólag bagatellek is.
Gondolj arra kéredző, hogy ilyen esetben simán ütközöl valami cigánnyal, aki kérdés nélkül fog téged ott hagyni, rosszabb esetben megjelenik a komplett galeri. Jobb esetben meg simán csak nincsen biztosítás a kocsiján. Te meg állhatsz ott a fejedet vakarva, hogy hány százezer lesz a javítás, mert hát ő "benézte".
"elnézett valamit, és ezt ne büntessük. Büntessük akkor, ha elütött valakit ezen korrigálás esetén, vagy ha ütközött, stb., de csak úgy ne."
Ha betartanák a szabályokat, nem lenne baleset! Ezért kell mindenkit rávenni arra, hogy már a szabályokat is tartsa be.
Szerinted még utolsó pillanat, hogy a körforgalomban, záróvonalon át, más járművek között vált sávot?
"aki először megy arra"
A KRESZ-t közlekedésre találták ki, nem csak ingázásra.
Nézd, barátom, én próbálok felkészülni sokféle forgalmi helyzetre, de a záróvonal azért elég erős indikàciója annak, hogy az adott irányból nem kell veszélyforrással számolnom. Ez teszi biztonságosabbá és gördülékenyebbé a forgalmat.
Aki ezt bárhol (!) rugalmasan kezeli, az csökkenti az egymás iránti bizalmat és végső soron a közlekedés lassulásához és a kockázat növekedéséhez vezet. Ez nem lehet a társadalom célja. Sem a tied, sem az enyém, senkié. Ezért én kimondottan örülök annak, hogy legalább ebben a konkrét csokorban nem maradt bocsánatos bűn a záróvonal átlépése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!