Amikor a törökök isztambult elfoglalták mi lett az addigi lakossággal?
A Szulejmán az nem egy sorozat? Azt nem látttam.
Én az 1453 című filmről beszélek, youtube-on láttam, azaz csak belepörgettem.
Kedves kérdező!
Konstantinápolyban egészen az I. világháborúig jelentős keresztény (elsősorban görög, örmény) lakosság maradt.
Sőt az oszmán uralom alatt sokáig Konstantinápoly lakosságának többsége keresztény maradt, ami nem meglepő, hiszen alapvetően egy görög város volt, csak lassan és fokozatosan kerültek túlsúlyba a muszlimok.
Egyébként maga Kis-Ázsia (Anatólia) is erősen kevert, keresztény-muszlim lakosságú maradt az I. világháborúig, a törökök a helyi keresztények, azaz a görögök, az örmények és az asszírok elleni szisztematikus, államilag szervezett-tervezett népirtással és a keresztény lakosság elüldözésével homogenizálták muszlimmá és törökké 1914 és 1922 között.
Az kis-ázsiai keresztény görögök, örmények, asszírok elleni, az oszmán-török kormányok által államilag szervezett népirtásnak mértékadó történészi becslések szerint is milliós áldozatai voltak 1914 és 1922 között.
Az örmények elleni török népirtás áldozatainak számát 600 000 - 1 500 000 közé teszik.
A görögök elleni török népirtás áldozatainak számát 300 000 - 900 000 közé teszik.
Az asszírok (más néven szír keresztények) elleni török népirtás kb. 250 000 halálos áldozattal járt.
5. Igen a sorozatra gondoltam nem a tippet megnézem a filmet.
És természetesen köszönöm a többi hozzászólást is, ezekről nem tudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!