A kamion sofőrt felelősségre vonják aki fékezés nélkül bele hajtott az álló autóba?
#10 hát... ott az volt az indok, hogy hiába meghibásodtak a fékjei (habár én ilyennel élőben még hallásból se találkoztam... mondjuk az amcsi kamionok még mindig dobfékkel operálnak szóval kitudja...), nem ment ki a direkt erre épített "runaway ramp"-re, amivel simán megelőzhető lett volna a baleset, amit meg tudnia kellett volna hiszen hivatásos sofőr. De szerintem amúgy ez ott sem általános, hiszen rengetegen felhördültek az ítéletre, meg petíciót indítottak.
Amúgy az a vicces, hogy ilyen runaway rampek európában szinte nincsenek is, csehországban meg spanyolban elvétve látni párat, de a "fejlett" országokban úgy gondolták erre nincs szükség, és igazából valóban :D Aki nem sík hülye, hogy tükörre vasalja a fékjét, annak nem nagyon lesz rá szüksége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!