Minden KRESZ szabályt MINDIG betartasz?
#10 Jogos. Amikor kerékpároztam én magam is sokszor az utat választottam a rohadt szar, használhatatlan, veszélyes kerékpárút helyett.
Vagy ma például kocsival 2-2 sávos útra kell kikanyarodni. Kötelezően csak jobbra lehet. Ha kikanyarodok jobbra, akkor utána vagy körbe kell kanyarogjak a közeli parkolókon, vagy a kisebb utcákban kell ipszilonozni. Amikor egyértelműen nem jön semmi, akkor bevallom, simán átmegyek a záróvonalon és elkanyarodom balra. De nyilván csak ha nem jönnek.
A megengedett legnagyobb sebesség +10 km/h nálam is játszik, leginkább az általam jól ismert, vagy könnyen belátható utakon. Egyébként a legtöbb autó sebességmérője csal egy kicsit felfelé, pl. ha 50-et mutat, akkor valójában 45-46 km/h-val megyek (az utakra felszerelt sebességkijelzők mindig így mutatják).
Az autósok nagy része hülyét is kap tőle, ha az előttük haladó nem lépi át egy minimális szinten a sebességhatárt (sajnos, vagy nem sajnos, de én ezt tapasztalom). Kanyargós hegyi utakon - amik tele vannak éles kanyarokkal, beláthatatlan útszakaszokkal - én sosem "száguldozom", nem megyek többel a megengedettnél, és a mögöttem haladók alig várják, hogy végre kielőzhessenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!