2021májusi sajnálatos 8 pontos 50 ezer forintos bírságot kaptam.Elvileg ez 3 év tehát 2024májusában járna le.Ma kérdeztem le az ügyfélkapun az előéleti pontjaim és eltűnt. 0 pontot ír. Van olyan hogy 1.5 év után elévül? Nem hallottam soha ilyet még
Figyelt kérdés
2023. febr. 25. 21:59
1/7 anonim válasza:
Nekem is nulla van, kettőnek kellene lennie.
2/7 A kérdező kommentje:
Van valami új törvény amit nem találok a neten sem? Sok ilyen büntető pontos cikket végig olvastam de sehol semmi mást nem láttam csak a 3 évet.
2023. febr. 25. 22:08
3/7 anonim válasza:
Nem évül el, csak 3 év után.
Az állami adatszolgáltató weboldal gondolom megint úgy-ahogy működik.
Ennek a cikknek a végén van egy postacím, meg egy email. Próbáld ki, de lehet törvény szerinti 30 napos határidővel válaszolnak :D
A cikkben írtak szerint sajnos a csökkentés lehetőségéről is lecsúszol.. Elvileg 9 ponttól lehet utánképzést elkezdeni.
4/7 anonim válasza:
8 pontot egy szabálysértésre kaptad amúgy? Vagy több kisebb adódott össze?
5/7 A kérdező kommentje:
Egy piros lámpára...
2023. febr. 25. 23:33
6/7 A kérdező kommentje:
Kiegészítő zöld elaludt és barátaink épp ezt videózgatták a bokorból... Mindegy azt elfogadtam de érdekes hogy tavaly még néztem és ott volt a 8 pont. Ma meg már egy sincs :) de gondolom nem tűnt el csak úgy 1.5 év alatt...
2023. febr. 25. 23:38
7/7 anonim válasza:
Piros lámpáért kapásból 8 pontot túlzásnak érzek de oké.
Mondjuk körülményektől függ, mert ha már jó ideje piros és valaki úgy hasít át rajta lassítás nélkül azt megértem de előfordulhatot olyan is, hogy valaki úgy îtéli meg, hogy átfér még a sárgán de közben mégsem. Utóbbiért sokallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!