Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ez problémát okozhat nekem,...

Ez problémát okozhat nekem, ha majd tanulok vezetni?

Figyelt kérdés

Valójában már tanulok, de egyelőre a KRESZ vizsgára.

Amikor gyerek voltam, történt egy eset, ami elég élénken él az emlékezetemben. Egy dombon mentünk felfelé éppen, egy ismerős bácsi vezetett, és az autója (Trabant egyébként) egyszer megállt, majd egy kicsit elkezdett visszafelé gurulni. Nagyon féltem, és azóta is, amikor dombon megyünk fel, meg kell kapaszkodnom az autóban, és pánikszerűen várom, hogy hagyjuk már el az emelkedőt. Pedig azóta nem történt ilyen, és a páromban (aki vezet) tökéletesen megbízom.

A napokban felmerült bennem, hogyan fogok én így vezetni, amikor felfelé kell menni épp? Aki már tud vezetni, szerintetek ez elmúlik? Volt valakinek hasonló félelme?

2023. febr. 14. 20:58
 1/5 anonim ***** válasza:
92%
Ez nem közlekedési kérdés, hanem pszichológiai. Amint fel tudod dolgozni ezt a traumát, akkor elmúlik.
2023. febr. 14. 21:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A fék azért van, hogy a visszagurulástól ne kelljen félni.

A dombra érkezéstől meg lesznek az egyéb paráid. Egyrészt kezdőként a lefulladás (ha meg kell állni), meg amúgy is veszélyes útszakasz a beláthatóság miatt.

2023. febr. 14. 23:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Gázt adsz és nem gurulsz vissza, majd rájössz, akkor megnyugszol.
2023. febr. 15. 05:33
 4/5 anonim ***** válasza:
60%
Pszichológia, ha évtizedekkel később is ennyire parázol, akkor kellene foglalkozni a dologgal mielőtt nekiállsz 1-1,5t mozgó fémmel mások és saját életed veszélyeztetni
2023. febr. 15. 07:17
 5/5 anonim válasza:
Ezt ne minddzsz oktatóknak mert egészségügy okból kizárnak. A közlekedés veszélyes üzem.
2023. jún. 10. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!