Suzuki swiftnél mi okozhat efféle alapjárati problémát?
Standard 1.3-as, 8 szelepes 99-es évjáratú swiftről van szó, mely esetében állandó jelleggel áll fenn a probléma, hogy gázadásra a megnövekedett fordulatszám kvázi beáll, és néhány másodperc múlva éri el a motor fordulatszáma csak az alapjárati fordulatszámot a gázelvételt követően.
Ha pedig felkapcsolom a lámpát, akkor is megnő, azonban vissza úgy már később sem esik.A múltkorában pl. 4-esben 60 km/h-s sebességgel gáz nélkül autókáztam, mintha a nem létező tempomatot kezdtem volna el működtetni.A fűtés bekapcsolásakor szintén nagy az alapjárat, bőg a motor.A jelenséget hidegen és melegen is egyaránt produkálja.
Ha valaki tapasztalt már hasonló problémát ezen típusnál, nagyon megköszönöm, hogyha megosztja velem, mi okozta az ő esetében a hibás működést.
Szar az egész.
Sajnos nekem is ilyen volt új korától kezdve.
Hiába mentem a szervizbe azt mondták ez ilyen.
Szörnyen idegesített , ha látta valaki azt hitte hogy milyen falábú ez hogy nyomja neki a gázt.
Még amikor 90 fok volt és beinditottam akkor is 2000 felett pörgött sokáig, majd lassan vissza állt.
Ez nem túl biztató..
Gondolom, valami biztosan elromolhatott benne, mert sosem produkált ilyet korábban, és így majdhogynem a használhatatlanság kategóriát képviseli a lámpa felkapcsolása után.A fogyasztás az alapból az egekben egy ideje, nagyon dús keverék érződik ki a kipufogógázból.
Ha már a lámpa működtetésével is összhangba hozható a hiba, érdemes lehet esetleg autóvillamosság szerelőhöz vinni?Nem tudom, nem az injektornál keresendő-e a probléma valamely elektronikus szerelék személyében?
Egy Suzuki szervizbe vidd és ott a legtöbbet tudnak segíteni.
Egy villamossági ebben nem tud segiteni.
nekem 12 évig volt régi swiftem, sose tapasztaltam ilyet
valószínűleg valami szenzor koszos és igy nem tudja rendesen tartani aza alapjáratot a fals jel miatt amit az ECU kap a szenzoroktól
Egy idősebb autoszerelő simán megoldja... keress egyet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!